natuurzaken

Natuurzaken

Een natuur - en techniekmethode.

 • Compact
 • Eigen of digitale proefjes
 • Extra thema's wereldoriëntatie
 • Onderzoekend leren
 • 21e eeuwse vaardigheden

Natuurzaken is een natuur en techniekmethode van uitgeverij Zwijsen voor groep 3 tot en met 8. Natuurzaken behandelt de levende natuur (biologie), niet-levende natuur (natuurkunde) en techniek (toegepaste natuurkunde). Natuurzaken laat leerlingen natuur en techniek beter begrijpen door het met eigen ogen te laten zien. Dit kan met echte proefjes, maar ook met digitale proefjes. Een thema volgt een logische lijn van natuur naar natuurkunde naar techniek. Bij elk thema neemt een hoofdpersoon de kinderen mee op ontdekking. Rachid wil later dokter worden en neemt een kijkje in het ziekenhuis. Selma neemt de leerlingen mee naar haar muziekles, want hoe ontstaat geluid eigenlijk? En Rutger werkt als vliegtuigbouwer en weet precies hoe een vliegtuigvleugel werkt. Met weinig voorbereiding en veel gebruikersgemak worden er aantrekkelijke lessen gegeven.

 

Natuurzaken


Meer voor natuur en techniek

 • maak kennis
  Maak kennis met Natuurzaken

  In deze film maak je kennis met de Zaken van Zwijsen.

 • 21e eeuwse vaardigheden
  21e eeuwse vaardigheden binnen Natuurzaken

  De 21e eeuwse vaardigheden zitten structureel verweven in de lessen van Natuurzaken. In deze film zie je op welke wijze dit vorm is gegeven.

 • onderzoeksvragen
  Onderzoeksvragen

  Binnen Natuurzaken wordt er veel gebruik gemaakt van onderzoeksvragen. Deze stimuleren leerlingen om zelf actief kennis te vergaren, onderzoek te doen en tot oplossingen te komen.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms