Taaljacht

Een taal- en spellingmethode van uitgeverij Zwijsen voor groep 4 tot en met 8.
taaljacht

 • Actieve betrokkenheid
 • Eigenaarschap
 • Samenhang
 • ZLKLS
 • EDI of ontdekkend leren

Taaljacht

Taal, spelling en grammatica

Taaljacht is de nieuwe methode van Uitgeverij Zwijsen voor taal, spelling en grammatica voor groep 4 tot en met 8. Taaljacht speelt in op het onderwijs van nu. Onderwijs waarin diversiteit vanzelfsprekend is en waarin leerlingen actief bezig zijn in een betekenisvolle context. Eigenaarschap, roadmaps, rubrics en coöperatieve werkvormen, het zit allemaal op een logische manier verweven door de methode. De leerlingen werken in vier weken onder begeleiding toe naar een aansprekend eindproduct. Doordat er geen onderwerp centraal staat, maar een taalthema, kun je dit heel makkelijk koppelen aan wereldoriëntatie. Spelling en grammatica zijn aan elkaar gekoppeld. Waarbij spelling is gebaseerd op de belangrijkste uitgangspunten van Zo Leer je Kinderen Lezen en Spellen (ZLKLS). En heb je meertalige leerlingen in je groep? Die houd je betrokken met speciale NT2-preteaching op lesniveau, gemaakt door Josée Coenen (bekend van Zien is Snappen). En door allerlei tips voor het betrekken van de verschillende thuistalen bij de les. Een win-win voor iedereen!

 • Groep 4-5-6: beschikbaar
 • Groep 7-8: zomer 2024 beschikbaar

Taaljacht Taal

Methodetrainingen

Zwijsen Academy
Wanneer je investeert in een nieuwe methode, dan wil je er ook alles uithalen wat erin zit. Met deze praktijkgerichte trainingen haal je het beste uit je nieuwe methode.
Bekijk trainingen
Trainingen

Meer over Taaljacht

 • Kennismakingswebinar
  Kennismakingswebinar

  Taaljacht is de nieuwe methode voor taal, spelling en grammatica voor groep 4 t/m 8. Taaljacht zorgt voor structureel coöperatief leren onder gemotiveerde leerlingen. Nieuwsgierig geworden? Volg dan deze korte presentatie. In 10 minuten krijg jij een helder beeld van Taaljacht.

 • Meertaligheid en NT2
  Meertaligheid en NT2

  Heb je een klas met leerlingen die thuis (ook) een andere taal spreken? Ontdek samen de rijkdom van taal en laat leerlingen hun kennis over diverse landen en culturen verbreden. In Taaljacht krijg je allerlei tips op lesniveau hoe je de andere talen hierin kunt integreren.

 • Actieve taallessen
  Actieve taallessen

  Verlang je naar een klas waarin elke leerling actief betrokken is? Marije Heijdenrijk nodigt je uit voor een inspirerend webinar, waar ze de schijnwerpers richt op twee essentiële aspecten: eigenaarschap en coöperatieve werkvormen. Op naar dynamische taallessen!

Meer over Taaljacht

 • Taaljacht uitproberen
  Taaljacht uitproberen

  Benieuwd wat je leerlingen van Taaljacht vinden? Kies dan voor het Uitprobeerpakket met echte materialen! Met het Uitprobeerpakket kun je op een laagdrempelige en effectieve manier de methode in de praktijk ervaren.

 • Eigentijdse filmpjes
  Eigentijdse filmpjes

  In Taaljacht gebruiken we aansprekende en eigentijdse filmpjes. Elk thema bijvoorbeeld start met een filmpje waarin het taalthema wordt geïntroduceerd. En woordbetekenissen zijn verpakt in Woordenjacht-filmpjes. Benieuwd naar een voorbeeld?

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms