Staal

Een taal- en spellingmethode van uitgeverij Malmberg voor groep 4 tot en met 8.
staal

 • Taalbeleving
 • Preventieve spellingsaanpak
 • Eigen eindproduct
 • Modeling
 • Igdi-model
In de verrassende thema’s van Staal gaan de leerlingen aan de slag met levensechte bronnen, teksten en foto’s die ze ook buiten de klas tegen kunnen komen. Elke leerling maakt per thema zijn eigen eindproduct in de vorm van een publicatie of presentatie. Zo wordt taalonderwijs functioneel en realistisch, wordt taal tot leven gebracht. Daarnaast wordt grammatica en spelling gecombineerd. Er wordt gewerkt met de beproefde, preventieve spellingaanpak van José Schraven. Het vast ritme, goed voordoen, elke les herhalen en dagelijkse dictees zorgen voor optimale spellingresultaten.

Staal Taal

Structuur

Differentiatie

Volgen en toetsen

Staal Spelling

Structuur

Differentiatie

Volgen en toetsenMeer voor taal en spelling

 • whitepaper
  Whitepaper: Woordenschat in Staal

  Werken aan woordenschat is erg belangrijk voor schoolsucces van leerlingen. Met de efficiënte en effectieve aanpak van woordenschat in Staal wordt ingezet op een uitbreiding van zowel de brede als de diepe woordenschat van leerlingen. Hoe dat precies zit, is te lezen in deze whitepaper.

 • Brochure
  Brochure Referentieniveaus binnen Staal

  Voor het basisonderwijs zijn de referentieniveaus 1F en 1S/2F verplicht. Maar wat betekenen de referentieniveaus precies en hoe zijn ze in Staal verwerkt is te lezen in deze brochure.

 • artikel
  Schrijven van teksten met Staal

  Leerlingen taalkrachtig maken is een van de uitgangspunten van Staal, dus ook als het gaat om de belangrijke vaardigheid van het schrijven van teksten. In dit artikel wordt beschreven hoe deze vaardigheid in Staal wordt aangepakt en waarom is gekozen voor het vijffasenmodel.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms