Alle methodes op een rij

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van rekenen.

Rekenen

Het vak rekenen wordt in alle groepen van het basisonderwijs aangeboden en omvat diverse domeinen. De allerjongsten beginnen met het tellen van hoeveelheden en het koppelen van cijfersymbolen. Daaropvolgend komen de primaire bewerkingen zoals optellen, aftrekken, splitsen en de tafels uitgebreid aan bod. De domeinen meten, tijd, geld en wegen worden vaak verwerkt in zogenaamde projecttaken. In de bovenbouw worden kinderen klaargestoomd voor het Voortgezet onderwijs door te leren rekenen met breuken, procenten en kommagetallen.

Ben je met jouw school toe aan een nieuwe rekenmethode? Er valt nogal wat te kiezen. Kies je ervoor om op papier te werken (met ondersteunende digibordsoftware en oefensoftware) of zijn jullie klaar om volledig digitaal aan de slag te gaan? Door één van onderstaande methodes in te zetten weet je zeker dat je aan alle leerdoelen voor rekenen voldoet.

De nieuwe generatie rekenmethodes

Samen

Onafhankelijk advies

Wil je hulp bij je keuze voor of invoering van een rekenmethode?
Dan kun je altijd terecht bij één van onze adviseurs. Zij kunnen je voorzien van onafhankelijk advies om de juiste stappen te maken richting een nieuwe methode, zodat je rekenonderwijs kunt geven dat bij de visie van jouw school past.
Neem contact op