Navigation

Implementatie van een nieuwe rekenmethode

Implementatie

Leg een stevige basis
Hoe zorg je er als team voor dat je de nieuwe rekenmethode die je hebt aangeschaft succesvol implementeert in de groep? Hoe maak je de methode passend bij de manier van werken op je school en waar moet je rekening mee houden?

Een goede invoering van een nieuwe methode vraagt om kennis van de achtergronden en keuzes die gemaakt zijn door de auteurs en de uitgever van de methode. Een goed doordacht implementatietraject bij de invoering helpt om de methode in te zetten zoals deze is bedoeld, waardoor er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheden van de methode. Dit zal bijdragen aan het succes van de methode.

Haal het beste uit je rekenmethode

Een implementatie bij de invoering van een nieuwe methode zorgt ervoor dat de nieuwe methode ook werkelijk bijdraagt aan goed rekenonderwijs.

 • Implementatie
  Waarom?

  Door een implementatietraject leer je effectief te starten met de methode. Je ontdekt alle mogelijkheden van de methode en kunt deze succesvol implementeren binnen jouw school.

 • Implementatie
  Door wie?

  We hebben in samenwerking met Wizz Scholing implementatietrainingen ontwikkeld voor scholen die gaan starten met een nieuwe rekenmethode. Wizz Scholing is specialist op het gebied van nascholing.

 • Implementatie
  Wat?

  Een implementatietraining bestaat uit drie bijeenkomsten (een startbijeenkomst en twee verdiepingsbijeenkomsten met een duur van 2 tot 2,5 uur per bijeenkomst). De drie bijeenkomsten bereiden het team voor op een goede start en optimaal gebruik van de nieuwe methode.

Alle details over het implementatietraject

Implementatie

Wij helpen je

Wil je meer informatie over het implementatietraject voor rekenen of met ons sparren over de mogelijkheden voor jullie organisatie? Onze adviseurs helpen je graag!
Neem contact op