Montessori Visie en materialen

Aan de slag volgens de visie en met de materialen van Maria Montessori.

roze blok

Het ontstaan van de visie en bijbehorende materialen
Een oprechte interesse in een bepaald onderwerp is volgens Maria Montessori de sleutel tot beter leren. De natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen zorgt ervoor dat zij hun eigen weg gaan. De Nienhuis Montessori materialen zijn gebaseerd op de principes van haar visie en stimuleren de behoefte om te willen leren, vergroten het inzicht en creëren een behoefte voor kwaliteit. Benieuwd naar het ontstaan van de visie en de bijhorende materialen? Lees hieronder meer.

  • maria
    De visie van Maria Montessori

    Kinderen leren beter wanneer ze oprecht geïnteresseerd zijn in een onderwerp. Dat is wat Maria Montessori geloofde. De natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen zorgt ervoor dat zij hun eigen weg gaan.

  • montessori
    De materialen van Nienhuis Montessori

    Nienhuis Montessori is opgericht in 1929 door Albert Nienhuis. Hij werkte samen met Maria Montessori om materialen te creëren waarin haar visie op leren terug te zien was en is. Ze gebruiken alleen de beste materialen, gecreëerd met liefde, toewijding en aandacht voor detail en combineren vaardigheden met technologie. Dit doen ze al bijna een eeuw.