Veilig leren lezen

Een methode voor aanvankelijk lezen en taal van uitgeverij Zwijsen voor groep 3.
veilig leren lezen

 • Leeshonger opwekken
 • Eén leergemeenschap
 • Hoofdrol leerkracht
 • Ankergericht werken
 • Club van Zoem

Veilig leren lezen Zoem staat voor goed en motiverend lees- en taalonderwijs, ontwikkeld samen met wetenschappers en leerkrachten. Met een dagelijkse focus op leesvaardigheid én leesmotivatie, betekenisvol en interactief. We leren van én met elkaar en zetten samen stappen, ook fysiek tijdens de beweegmomenten met Mik.

Elke leerling wordt lid van de club van Zoem. Een club voor iedereen, als één leergemeenschap. De kinderen leren letters, leren ze lezen en spellen maar gaan ook op ontdekking door de ankers. In elk anker proberen ze samen oplossingen te vinden voor prikkelende denkvragen die ze onderweg tegenkomen. De kinderen ervaren dat ze door te lezen opdoen over de wereld, en dat je iets kan vinden van en voelen bij wat je leest. Dat stimuleert en laat elke leerling groeien. De leerkracht krijgt daarin de ruimte om in te spelen op de behoefte van de leerlingen, met vrijheid in de organisatie en flexibiliteit voor elke gebruiker.

Veilig leren lezen


Methodetrainingen

Zwijsen Academy
Wanneer je investeert in een nieuwe methode, dan wil je er ook alles uithalen wat erin zit. Met deze praktijkgerichte trainingen haal je het beste uit je nieuwe methode.
Bekijk trainingen
Trainingen

Meer voor lezen

 • Spraakherkenning Veilig leren lezen
  Spraakherkenning in Veilig leren lezen

  Leren lezen vereist veel oefenen. Begeleid hardop lezen is daarbij heel belangrijk, maar is in de praktijk beperkt mogelijk. Met spraakherkenning kun je als leerkracht je leerlingen extra begeleiden door hen zelfstandig (hardop) te laten oefenen.

 • video
  Leerlingsoftware voor school en thuis

  In deze video laat Zwijsen zien hoe de leerlingsoftware van Veilig leren lezen voor school en thuis werkt en hoe de resultaten hiervan voor de leerkracht worden getoond.

 • artikel
  De automatiseerlijn van Veilig leren lezen

  Binnen Veilig leren lezen wordt er gewerkt met een vernieuwde automatiseerlijn. In dit document wordt beschreven van hoe letters alzijdig worden verkend tot het inslijpen en automatiseren van letters en woorden.

 • leesboek
  Het Leesboek

  Alle leesmaterialen van Heutink handig samengevat in één boek. Of het nu gaat om een methode, oefenstof, concreet materiaal, spelmateriaal of ontwikkelingsmateriaal.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms