Estafette

Een methode voor voortgezet technisch- en begrijpend lezen van uitgeverij Zwijsen voor groep 4 tot en met 8.
estafette

 • Lezen in samenhang
 • Close Reading
 • Lezen met de pen
 • Gebouwd op 5 pijlers van goed leesonderwijs
Estafette combineert technisch en begrijpend lezen in één methode. En dat in elke les bij iedere tekst. In groep 4, 5 en 6 krijgen leerlingen een sterke basis technisch lezen en wordt dit meteen geïntegreerd met leesbegrip en leesbeleving. In groep 7 en 8 verschuift dit en ligt het zwaartepunt op begrijpend en studerend lezen. Interactie speelt hierbij een grote rol. Ze lezen in duo’s (delen van) teksten, maken samen opdrachten en praten in tweetallen, kleine groepjes of met de hele groep over de teksten. In Estafette staan niet de leesstrategieën en -doelen centraal, maar de tekst zelf. Voor een nog groter leesplezier biedt Estafette 3 een grote variatie aan tekstsoorten en genres. Daarnaast is er een aanvullende leesserie die aansluit op het thema, AVI-niveau en de verhalen uit de methode.

Estafette


Methodetrainingen

Zwijsen Academy
Wanneer je investeert in een nieuwe methode, dan wil je er ook alles uithalen wat erin zit. Met deze praktijkgerichte trainingen haal je het beste uit je nieuwe methode.
Bekijk trainingen
Trainingen

Meer voor lezen

 • artikel
  Hoe Estafette aansluit op het protocol Dyslexie en leesproblemen

  In deze toelichting laat Zwijsen zien hoe zij het protocol Dyslexie en leesproblemen hebben verwerkt in Estafette.

 • overzicht
  Overzicht van de leesboeken

  Alle boeksuggesties uit de leerkrachtassistent per AVI-niveau op een rijtje gezet. Het kan zijn dat er een fragment van het boek is gebruikt tijdens de les of dat het boek goed aansluit bij het thema. Alle titels zijn te bestellen bij Heutink.

 • leesboek
  Het Leesboek

  Alle leesmaterialen van Heutink handig samengevat in één boek. Of het nu gaat om een methode, oefenstof, concreet materiaal, spelmateriaal of ontwikkelingsmateriaal.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms