Blink Lezen

Een methode voor geïntegreerd lezen van uitgeverij Blink voor groep 4 tot en met 8.
Blink

 • Prikkelt de nieuwsgierigheid
 • Volgens wetenschappelijke inzichten
 • Jaarlijks 5 boeken
 • Te koppelen aan wereldoriëntatie

Nieuwsgierigheid is de basis van Blink Lezen. Een complete leesmethodiek voor groep 4 t/m 8. Een combinatie van technisch en vloeiend lezen, begrijpend lezen (en kijken/luisteren), verdiepend lezen, vrij lezen en voorlezen. Blink Lezen maakt kinderen nieuwsgierig. De verhalen zijn zo meeslepend dat je wil weten hoe het verder gaat. En de afwisselende opdrachten vervelen nooit. Zo ervaren kinderen dat er met lezen een wereld voor ze opengaat. Vol spannende gebeurtenissen, bijzondere belevenissen en verrassende mensen. En ontdekken ze de wereld om zich heen en zichzelf.

Blink Lezen is ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en in samenwerking met leraren, leerlingen en wetenschappers. Doel is om leraren zó te ondersteunen, dat ze hun leerlingen aan het lezen krijgen én houden. En tegelijkertijd structureel hun leesvaardigheid verbeteren.

Een nieuwe lesmethodiek invoeren vraagt om aanpassingen. Van de leraren, de leerlingen en de school als geheel. Omdat Blink Lezen een structurele verandering is in de aanpak van je leesonderwijs, adviseren we je het tweejarig begeleidingsprogramma. Met je hele team, inclusief de leesexpert werk je zo aan professionalisering van je leesonderwijs.

Blink Lezen


Meer voor lezen

 • artikel
  Het nieuwe lezen

  Door uitgebreid onderzoek en interventies met wetenschappers, leesexperts en schrijvers heeft Blink lezen een overkoepelende visie op leesonderwijs. In dit artikel wordt deze bevindingen samengevat.

 • overzicht
  Krachtige koppeling met Blink Wereld

  De thema’s van Blink Lezen sluiten aan bij Blink Wereld, zodat leerlingen langer intensief met een onderwerp bezig zijn. Woorden die daarbij horen, komen vaker terug, waardoor het lange termijngeheugen ze makkelijker opslaat. In dit overzicht wordt deze koppeling per thema inzichtelijk gemaakt.

 • leesboek
  Het Leesboek

  Alle leesmaterialen van Heutink handig samengevat in één boek. Of het nu gaat om een methode, oefenstof, concreet materiaal, spelmateriaal of ontwikkelingsmateriaal.

Momento gratis dashboard en digitale klassenmap

Momento

Momento helpt!

Start eenvoudig je lessen en doe je wekelijkse overdracht vanuit één omgeving.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en de leerresultaten op één digitale plek inzichtelijk te maken.
Lees meer

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms