Bloempotjes versieren

Het is weer lente. De bloemetjes komen weer tevoorschijn. Met deze schattige bloempotjes heb je straks een perfecte plek om zelf bloemen te zaaien. Ga jij de potjes verven met vingerverf, ze tekenen met acrylmarkers of beplakken met Silk Clay voor een 3D uitstraling?

 • knutselen bloempotjes silk clay 3D
  3D bloempotjes

  De 3D bloemen geeft jouw bloempotje een extra twist! Kies de kleuren Silk Clay die je wil gebruiken. Maak voor elke bloem 5 bolletjes van Silk Clay met een diameter van ongeveer 1 centimeter. Maak voor elke bloem ook een klein bolletje van gele Silk Clay als stamper van de bloem. Duw de bolletjes Silk Clay in een cirkel met je wijsvinger aan en wrijf naar beneden. De buitenkant van de bloemblaadjes zijn dik en het midden van de bloem is aangedrukt. Duw voorzichtig je gele bolletje Silk Clay in het midden van de bloem. Herhaal dit, totdat je bloempotje gevuld is met bloemetjes.

 • bloempotjes verf vingerverven bijtjes
  Bloempotjes vingerverven

  Maak schattige insecten met vingerverf. Kies een kleur en verf je hele bloempotje. Kies de kleur vingerverf. Voor de bezige bijtjes gebruikten we geel. Zet willekeurig met je wijsvinger afdrukken op het opgedroogde bloempotje. Laat de vingerafdrukken weer goed opdrogen. Geef je bijen details, zoals vleugels, strepen, ogen en de vlieglijnen met een zwarte acrylmarker.

 • bloempot klimop acrylmarkers verf knutselen
  Bloempotjes tekenen

  Met acrylmarkers versier je je bloempotjes op een makkelijke en schone manier. Zet willekeurige lijnen met je gewenste kleur op je bloempot. Omrand de lijnen met groene stippen om een grappig klimop motief te creëren.