Creëer verbluffende effecten met de 3D dubbel liner

Om dit prachtige berglandschap met avondzon te schilderen, kun je het beste de 3D dubbel liners van Edding gebruiken. De grote kunst is de uitsmeertechniek, die gemakkelijk te leren is. Voor dit berglandschap maken we gebruik van de kleuren: pastel roze, verkeersgeel, pastelgeel, zwart, gentiaanblauw, pastelblauw, opulent turquoise en verkeerswit.

 • verf
  Stap 1

  Zet met de brede kant van de tube vlekken verf op het canvas. Start bovenaan het canvas met zwart, daaronder donkerbouw, dan roze en tot slot pastel geel.

 • verf edding
  Stap 2

  Vermeng de kleuren, als ze nog echt nat zijn, met een breed stukje karton. Meng eerst de donkere kleuren. Gebruik daarna een schoon stukje karton voor de pastelkleuren.

 • verf schilderij edding
  Stap 3

  Veeg een paar kloddertjes gentiaanblauw en pastel roze en -geel in de lucht met karton; zo maak je de hemel wat kleurrijker. Laat de verf korte tijd drogen. Maak ook een zon in de lucht.

 • knutselen edding
  Stap 4

  Verf de pastelblauwe bergen. Breng een aantal klodders op het doek aan en smeer de verf met een stukje karton uit om de bergen te vormen. Vul eventuele lege plekken op met nog meer bergen en bouw de verflaag op. Creëer perspectief door meer bergen op de voorgrond te schilderen met opulent turquoise.

 • verven
  Stap 5

  Verf het onderste gedeelte van je schilderij in gentiaanblauw; vermeng de verschillende blauwtinten waar ze elkaar raken. Gebruik de zwarte verf voor de onderste rand van je schilderij. Veeg de verf wederom uit met een stuk karton.

 • schilderen edding
  Stap 6

  Houdt om de bomen te maken de brede spuitmond loodrecht op het doek. Versleep de double liner en teken simpele verticale lijnen in zwart en gentiaanblauw voor de boomstammen. Maak nu de takken door horizontale lijnen door de boomstammen heen te krabbelen.

 • schilderij edding
  Stap 7

  Breng je schilderij tot leven met enkele accenten. Maak tot slot een sterrenhemel door met de fijne spuitmond een paar witte stippen aan te brengen.