ROC van Amsterdam MBO College Airport

Compleet nieuwe inrichting met een vleugje vintage.

visual full width

In het teken van de luchthaven
MBO College Airport richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de luchthaven en de luchtvaart. Voor deze vakschool mochten we aan de slag met het inrichten van zowel een ruimte voor de docenten als eentje voor de studenten. De meubels zijn gemaakt van gebruikte materialen die een tweede leven krijgen… Harstikke duurzaam en nog mooi ook!

 • inrichting
 • inrichting
 • kantine
 • inrichting

Gezellige ruimte voor docenten met zonnestraaltjes
De docenten kunnen terecht in een sfeervol ingerichte ruimte. Bijvoorbeeld aan de vergader- en werktafel mét stroomvoorziening en mooie kuipstoelen gemaakt van gerecycled materiaal. Of in de speels ogende kleine lunchplekjes op de stoeltjes van gerecycled hout. Gewoon even niksen kan in de ‘zithoek’. De huiselijke vloerkleden met vintage look, de industriële lampen en de pvc-vloer met visgraadmotief maken het geheel af. Als raambekleding kozen we voor frisgroene vitrage omdat deze ruimte aan de donkere kant van het gebouw ligt en het weinige zonlicht dat er naar binnen valt daardoor wordt versterkt.

kleurrijk

Ontmoetingsruimte met een eigen gezicht

”Waarom deze ruimte de chillruimte wordt genoemd? Simpel: omdat dat precies is wat ’ie uitstraalt.”
De studenten van MBO College Airport kunnen terecht in de chillruimte: een ontmoetingsruimte waar niets moet.

 • inrichting
 • inrichting
 • school inrichting
 • inrichting

Podium als aparte zone
Om het gevoel van meerdere zones cq zitjes te versterken hebben we gewerkt met een podium. Deze markeert niet alleen een zithoek, maar biedt ook gelijk extra zitruimte op de tredes. Net als in de docentenkamer is ook in de chillruimte gekozen voor de stoere bruine banken. Zo is iedereen gelijk.

De ruimte optimaal benut
Doordat we een maatwerk tafelblad hebben geplaatst voor het raam, zijn ineens een heleboel fijne lunchplekken ontstaan. De gele metalen krukken houden het geheel licht en luchtig. De picknicktafels zijn gekozen als meubel dat geassocieerd wordt met vrije tijd. En ook de zitzakken, de verhoging, het kleurrijke kleed en de gestoffeerde stoelen ogen ’vrij’.

Architect: Suzanne Ellis, Koning Ellis Architecten

Binnenkijken bij andere hoger onderwijs scholen

Een greep uit de vele andere inrichtingsvoorbeelden ter inspiratie.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.