Techniek

Samen werken aan een sterk techniekonderwijs.

Techniek

Techniek is hip en happening
De maatschappij vraagt steeds meer naar technisch geschoolde mensen. Van jou wordt verwacht dat je er een steentje aan bijdraagt. Onze leerlingen klaarstomen voor de toekomst. Bij ons ben je aan het juiste adres voor spullen om verschillende technieken, zowel traditioneel als high-tech onder de knie te krijgen. Denk hierbij aan conventionele technieken als houtbewerking en solderen maar ook aan moderne technieken als programmeren. Want er zijn zoveel mooie ontwikkelingen en bijpassend aanbod om techniek te laten schitteren in jouw onderwijs! Ontdek toepasbare technieken, inrichtingsoplossingen, tips, trends en een greep uit de basis-, veelgebruikte- en concrete materialen.

Alles in huis voor techniek

Informatie over én inspiratie, tips en trends voor technieken, materialen, inrichting, meubilair en veiligheid.

 • Techniek 1
  Technieken & materialen

  Iedereen kent het wel… een traditioneel technieklokaal met kolomboren, figuurzagen en soldeerbouten. Maar we zien ook dat de technieksector enorm aan het veranderen is. De leerlingen van nu leren al steeds vaker werken met een lasersnijmachine in plaats van een figuurzaagmachine en gaan aan de slag met robots.

 • Techniek 2
  Het technieklokaal

  Het vakgebied Techniek vraagt om een inspirerende en activerende leerruimte met specifieke, kwalitatief uitstekende materialen die aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Een omgeving die de leerlingen uitdaagt zélf na te denken, uit te proberen en te experimenteren. Niet enkel resultaatgericht, maar vooral ook procesgericht.

 • Techniek 3
  Inspiratie

  Tips om toe te passen in de lessen, inspiratie voor de inrichting van het praktijklokaal én hoe om te gaan met materialen… We voorzien je van de nodige inspiratie voor het vak Techniek bij jou op school!

 • veiligheid
  Veiligheid in praktijkonderwijs

  Machines, gereedschappen en andere arbeidsmiddelen zijn bij praktijkvakken onmisbaar, maar er kleven veiligheidsrisico’s aan. Daarnaast kunnen een goede voorlichting, instructie en toezicht helpen ongelukken te voorkomen. In samenwerking met Voion (arbocatalogus.vo) hebben wij bij de meest gebruikte machines speciale veiligheidskaarten ontwikkeld.

Reggesteyn

Techlab

Een innovatieve en flexibele omgeving waar leerlingen kennismaken met nieuwe technologieën.
Vernieuwender dan een traditioneel technieklokaal, een plek waar leerlingen écht uitgedaagd worden.
Bekijk & lees meer

Samen sterk met onze partners & merken
Op het gebied van materialen, technieken en meubilair werken we samen met partners en voeren we sterke merken. Een greep uit onze partners & merken: LEGO® Education, Makeblock, Hegner, Knipex, Huvema, Bahco, FESTO, Arduino, BRM Lasertechniek, Quickrack, Flott, Micro:bit, Ultimaker, Dremel, Ersa, Studio Tast, 3Dkanjers, HK mobile, Lastotaal, Ovri, Hakvoort professional en AV-install.

Actueel bij techniek

 • techdocent
  Techniekdocent over de opkomst van tech-ruimtes

  Ewout Warringa is techniekdocent op het Vechtdal College in Hardenberg en is betrokken bij technologie- en ICT-innovatie in het onderwijs. In dit artikel vertelt hij meer over tech-ruimtes in het voortgezet onderwijs.

 • vr
  VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs

  Michiel Groot Koerkamp als specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld. Hij staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof.

 • steam
  Brochure ’Aan de slag met STEAM’ al gezien?

  Vol informatie, inspiratie en praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

Meer informatie over techniek

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.