Op weg naar leessucces

Met passende leermiddelen die het leesonderwijs ondersteunen.

leessucces

Leren lezen en blijven lezen is de voorwaarde voor leessucces
Lezen laat kinderen onze rijke wereld ontdekken. Zo groeit hun verbeeldingskracht in taal, over zichzelf en de wereld. Het stimuleert kennis en vaardigheden over vele onderwerpen en laat je ontdekken hoe je taal gebruikt.

Het aanbieden van leesonderwijs gaat in verschillende stappen. Je start met leerlingen stimuleren, motiveren en prikkelen om te lezen. Dit gebeurt door veel taal, teksten, boeken en leeservaringen zichtbaar te maken. Daarnaast bied je voldoende gelegenheid om te lezen. In de lessen en buiten de lessen. Leerlingen die moeite hebben met aspecten van lezen ondersteun je met extra materialen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van instructies of begeleide oefening. Tot slot laat je leerlingen hun opgedane kennis in de vorm van voordrachten, eigen teksten, presentaties, fotocollages of filmfragmenten. Zo blijven leerlingen elkaar steeds motiveren en prikkelen om te blijven lezen.

lezen

Rijke leeservaringen

Passende leermiddelen die het leesonderwijs ondersteunen.
Naast het gebruiken van een goede methode is het beschikken over een goed ingerichte omgeving met aantrekkelijke boeken, e-books, spellen en ontwikkelingsmaterialen minstens zo belangrijk.


Stimuleer, motiveer en prikkel leerlingen met uitnodigende materialen.

Meer inspiratie voor rijk leesonderwijs