Kidsweek in de Klas

Een kerndoeldekkende methode voor begrijpend lezen, wereldoriëntatie én burgerschap van DPG Media met een doorgaande leerlijn voor groep 5 t/m 8. Tevens zijn er lessen begrijpend luisteren voor groep 1 t/m 3-4.
kidsweek

 • Actualiteit
 • Close-reading
 • Echte krant
 • Rijke teksten
 • Leesplezier

Bij Kidsweek in de Klas lezen leerlingen wekelijks diverse artikelen uit Kidsweek (een weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar). Bij deze teksten worden lessen ontwikkeld. Daarnaast lezen de leerlingen verdiepende (achtergrond)teksten waar ook lessen bij ontwikkeld worden. Deze lessen worden in samenhang aangeboden, zodat de vakken begrijpend lezen, wereldoriëntatie en burgerschap geïntegreerd aangeboden kunnen worden. Aansprekende digibordlessen en duidelijke lesinstructies zorgen voor leesplezier en leesbevordering bij de leerlingen.
Daarnaast zijn er ook lessen begrijpend luisteren beschikbaar voor de groepen 1 t/m 3-4. Aan de hand van een filmpje wordt een (prenten)boek voorgelezen. In de lesinstructies is volgens de aanpak van close-reading aandacht voor begrijpend luisteren, letterkennis en fonologisch bewustzijn. Zo is begrijpend luisteren een goede voorbereiding op Kidsweek in de Klas.

Kidsweek in de Klas


Meer voor lezen

 • kidsweek
  Kidsweek in de Klas in 3 minuutjes

  Kidsweek in de Klas is een kerndoeldekkende methode voor begrijpend lezen, wereldoriëntatie en burgerschap voor groep 5 t/m 8. In deze korte video laat Romy zien hoe Kidsweek in de Klas is opgebouwd en uit welke materialen deze bestaat.

 • leesboek
  Het Leesboek

  Alle leesmaterialen van Heutink handig samengevat in één boek. Of het nu gaat om een methode, oefenstof, concreet materiaal, spelmateriaal of ontwikkelingsmateriaal.

Zelf ervaren

Showrooms

Alle producten op je gemak bekijken.
Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.
Onze showrooms
showrooms