Circulair & duurzaam meubilair

Meubels met aandacht voor later.

denhaag

Heutink & circulaire meubels
Onze rol als nummer 1 onderwijsinrichter van Nederland maakt dat we ons verantwoordelijk voelen om ook op dit gebied een ambassadeursrol te vervullen en onderwijsorganisaties te helpen bij hun transitie van lineair naar circulair. Dit begint al bij de ontwerpfase van materialen en meubels: hoe kunnen we iets dusdanig ontwerpen dat de grondstoffen eindeloos, zonder af te doen aan kwaliteit, ingezet kunnen worden, in welke vorm dan ook? We hebben een sterk partnernetwerk van professionals en pioniers op dit gebied, zodat we ook op dit vlak jouw adviseur kunnen zijn.

Heutink & duurzame meubels
We kiezen in steeds meer inrichtingsvoorstellen voor een combinatie van bestaand, opgeknapt én nieuw meubilair. Daarnaast zetten we ons ook in voor het vinden van een zinvol tweede leven van overbodige of (opgeknapte) afgeschreven meubels op een plek waar er nog dankbaar een aantal jaren gebruik van gemaakt wordt in binnen- en buitenland.

Circulariteit & duurzaamheid hoog in het vaandel

Door onze partners & onze productielocatie.

 • puzzel
  Duurzame partners

  Kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie zijn de uitgangspunten voor onze producten. Daar waar mogelijk en/of gewenst kiezen we voor de inzet van ’groene’ leveranciers, partners, meubels en materialen bij de invulling van inrichtingsvraagstukken. Een greep uit deze partners: Roofer, FP collection, VS en Zuiver. Daarnaast heeft Jan Krediet, onze transporteur & inhuispartner, een stimuleringsprogramma om logistieke- en mobiliteitsprocessen duurzamer te maken. Dat doen ze door met CO2-emissiereductie aan de slag te gaan en deze waar mogelijk te reduceren.

 • productiepartners
  Heutink productiepartners

  Alle materialen om onze meubels te maken worden vooraf tot en met het kleinste schroefje beoordeeld op duurzaamheid en de mogelijkheden voor hergebruik. We zijn ook doorlopend op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen voor onze producten. Zo gebruiken we bijvoorbeeld steeds vaker laminaat en vilt van gerecycled textiel en plaatmateriaal van rijstvlies. Allemaal grondstoffen en halffabricaten die aan het einde van de levenscyclus volledig hergebruikt kunnen worden. We kunnen bijvoorbeeld ook meubilair weer oppakken, zodat het er weer als nieuw uitziet én weer optimaal functioneert; refurbishen noemen we dat. Al in de ontwerpfase van ons meubilair houden we dus rekening met de circulair en duurzame principes.

Een greep uit onze vele duurzame en/of circulaire meubels en inrichtingsoplossingen

Duurzame meubels die tegen een stootje kunnen.

 • recycled
  Veel gekozen ’groene’ meubelgrondstoffen, recycled hout en kunststof

  Een milieuvriendelijk product dat wordt gemaakt van tweedehands hout of kunststof. Het wordt geproduceerd door recycled hout of kunststof samen te (smelten en) persen. Het materiaal is niet geïmpregneerd, geeft geen giftige stoffen af en valt altijd weer opnieuw te recyclen.

 • hout
  FSC-hout

  Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

 • kleur bank
  Staal

  Poedercoaten is een duurzame manier om een metaal te voorzien van een kleur. In tegenstelling tot andere methoden, komen er bij poedercoaten geen schadelijke stoffen vrij en wordt de pure grondstof (verfpoeder) voor 100% gebruikt. Overtollig poeder wordt namelijk afgezogen door het systeem en daarna opnieuw gebruikt. Tijdens het poedercoaten van metaal komen er helemaal geen schadelijke stoffen vrij en blijft er geen afval over. Het milieu wordt dus niet onnodig belast.

 • de baander
  Bisonyl

  Bisonyl is een soort scheur- en slijtvast kunststof canvas. Het heeft een zeer glad en glimmend oppervlak, waardoor het weersbestendig is en nauwelijks vuil en vocht absorbeert. Ook heeft het een lange levensduur en is het daarom duurzaam om toe te passen als meubelstof.

Van waardeloos afval naar waardevol meubilair.”

Meubilairtips voor circulaire en/of duurzame leeromgevingen

 • csg liudger
  Tough Wrap

  Door zitelementen te voorzien van een speciale, uniek samengestelde, PU-coating worden meubels gecreëerd die tegen het meest intensieve onderwijsgebruik kunnen. De coating is voorzien van een lichtruwe laag waardoor grip ontstaat en wordt rondom aangebracht, zodat de elementen waterafstotend en makkelijk schoon te houden zijn. Hartstikke studentproof dus en nog mooi ook!

 • montessori
  Barrels

  Afgedankte olievaten krijgen een tweede leven als zitelement en zijn tegelijkertijd een mooie eyecatcher in elke ruimte.

 • leerlingstoel
  Leerlingstoelen van VS

  VS, Europa’s grootste en meest innovatieve producent van schoolmeubilair, produceren schoolmeubels die licht van gewicht zijn en die tegen een stootje kunnen. Gezien de honderdduizenden exemplaren die ze jaarlijks produceren is duurzaamheid gewaarborgd. Deze leerlingstoel heeft bijvoorbeeld een zitkuip die 100% recyclebaar is.

 • afvalbak
  Circulaire afvalbak

  Een ideale afvalbak om afval te scheiden. De bak heeft een oersterke constructie en hoogwaardige uitstraling. De bak is volledig circulair en duurzaam.

Meer informatie over Heutink projectinrichting

 • showrooms
  Showrooms

  Ontmoeten, inspireren en brainstormen in onze showrooms verspreid door het land.

 • inspiratieboeken
  Inspiratieboeken

  Indrukwekkende line-up referentieboeken en inrichtingsspecials. Op zoek naar inspiratie voor jullie inrichting? Bekijk onze inrichtingsspecials en inspiratie- en themaboeken met honderden referentieprojecten.

 • maatwerk
  Maatwerk

  Maatwerk is geschikt om de ruimte optimaal te benutten én voor het neerzetten van een eigen identiteit, doorvertaald naar inrichting.

 • inspirerende projecten
  Inspirerende projecten

  Bekijk de projecten die we de afgelopen tijd mochten realiseren en doe inspiratie op voor de inrichting van speel-, leer- en werkomgevingen.

Actueel bij inrichten

 • middelharnis
  Beroepscampus Middelharnis

  Op deze beroepscampus komen twee scholengroepen samen, namelijk RGO en Albeda. Het gebouw biedt zowel plek aan het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor deze scholengroepen is een leeromgeving met een Scandinavische look & feel gecombineerd met industriële elementen gecreëerd. De rustige lijn qua kleurstelling maakt het totaalplaatje compleet. Termen als huiselijk, gezellig en hip typeren de nieuwe inrichting.

 • Landstede MBO Raalte
  Landstede MBO Raalte

  Het onderwijs is volop in beweging: lesstof wordt steeds meer digitaal aangeboden, daarnaast verschuift het lesgeven van klassikaal naar projectmatig. Bij Landstede beschikken ze daarom over het Lokaal van de toekomst, dat klaar is voor de veranderende en toekomstige manier van leren. Op deze manier maken studenten kennis met de beroepspraktijk. De scrummethode wordt hier gehanteerd.

 • verwondering lent
  De Verwondering Lent

  ’Basisschool de Verwondering vraagt om openheid, vertrouwen hebben in elkaar én in kinderen. Nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen. Het is een wonder om te zien hoe ieder kind zijn of haar eigen talenten ontwikkelt.’ Deze stelling is de basis van brede school De Verwondering in Lent. Deze visie moest terugkomen in het ontwerp van hun nieuwe gebouw.

Meer informatie over inrichten

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam.

 • service
  Service & support

  Alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.