De Lettertrein 640901

Algemeen

De Lettertrein is een lespakket dat de ontluikende geletterdheid stimuleert voor leerlingen uit groep 0, 1 en 2. Op een speelse manier ontdekken de kinderen letterklanken en lettertekens. Door het bekijken van filmpjes, luisteren naar verhaaltjes, spelen van spelletjes en het spreken met de handpop komen de kinderen in aanraking met de letters.

Het pakket bestaat uit:

  • prentenboek De Lettertrein met 26 afzonderlijke voorleesverhalen
  • werkmap De Lettertrein inclusief de handleiding, lesactiviteiten en kopieerbladen
  • software voor leerkracht en leerling inclusief praatplaten, digitaal prentenboek, 26 filmpjes, puzzels en spellen
  • handpop Teun, voornamelijk bestemd voor de kringactiviteiten
  • spel Match bestaande uit een basiskist en vier spelkaartenkisten, met elk 26 opdracht- en antwoordkaarten. Elke kist heeft zijn eigen niveau
  • spel Blocco houten kist met 95 dubbelzijdig bedrukte woordkaartjes en 120 klikbare letterblokjes
  • spel Memo+ houten kist gevuld met 104 memoriekaartjes (2 x afbeelding, 1 x letter en 1 x het woord)
  • poster Lettertrein: een dubbelzijdige educatieve poster met alle letters van het alfabet voorzien van een tekening waarvan de eerste letter correspondeert met de afgebeelde letter


Details

Het lespakket bereidt de kinderen voor op groep 3, waarbij het wenselijk is dat de kinderen al voorkennis hebben van diverse letters. Doordat de kinderen spelenderwijs in aanraking komen met letters en woordjes, geeft het de kinderen een goede leesstart in groep 3 waardoor de kansen op hogere leeropbrengsten worden vergroot. Veel materialen zijn adaptief inzetbaar zodat de kinderen op hun eigen niveau de nieuwe letter kunnen verwerken.

Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

Aanverwante producten

De Lettertrein - Algemeen
640901
De Lettertrein

 

 

Kennis & inspiratie

Hoe ervaren gebruikers Pica Typen?

Geschreven op woensdag 8 augustus 2018

Arno Doeswijk, ict-coördinator op OBS De Archipel in Almere en leerkracht van groep 8, deed dit schooljaar met bijna 400 leerlingen voor het eerst mee aan Pica Typen. Lees hier zijn ervaring.
Lees verder

Met Wijzer! maakt u kinderen klaar voor de toekomst

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Wijzer! biedt kinderen kennis en leert hen verbanden zien, zodat ze echt iets weten en daardoor meer begrijpen. Wijzer! biedt de kennisbasis die nodig is om zelfstandig verder te ontdekken en verbanden te zien en hecht daarbij aan een realistische inhoud en samenhang.
Lees verder

Wakker de nieuwsgierigheid van uw kinderen aan met De Zaken van Zwijsen

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

De Zaken van Zwijsen spreken tot de verbeelding van kinderen. Wereldzaken, Natuurzaken, Tijdzaken en De Zaken 3-4 vormen samen een compleet voor boeiende lessen rond de zaakvakken. Met weinig voorbereiding en veel gebruikersgemak geeft u aantrekkelijke lessen, gericht op de belevingswereld van kinderen van nu.
Lees verder