Educatie set | Makedo | 360-delig 22960

Algemeen

Het hergebruiken van oud karton was nog niet eerder zo leuk als met de materialen van Makedo. Met behulp van de educatie-set kun je in de klas, op de BSO of tijdens kinderfeestjes bouwen aan de leukste creaties. Goed voor de technische ontwikkeling, het probleemoplossend kunnen denken en bewust bezig zijn met het hergebruik van materialen.

Deze educatie set bestaat uit voldoende gereedschap en onderdelen om gelijktijdig te kunnen bouwen met 14 tot 25 kinderen.

Inhoud:

  • 225 kleine schroeven
  • 100 grote schroeven
  • 10 schroevendraaiers
  • 10 veiligheidszagen
  • 15 mini tools (priem en schroevendraaier)

De onderdelen zijn gemaakt van veilig kunststof en daarom BPA-, ftalaten- en latex-vrij. Het gereedschap is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, waarbij de kinderen van 4 tot 6 jaar wel onder begeleiding moeten spelen.

 Details

Het gereedschap van Makedo is ontwikkeld om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar lesmateriaal voor Techniek-, Wetenschaps- en Maakonderwijs. Zowel voor het primair onderwijs als ook voor KO en BSO. Het materiaal is een waardevol element in het invullen van de doelstellingen van STEAM. Daarnaast is Makedo ook zeker geschikt voor alle creatieve lessen. Makedo is erop gericht het kind volledig vrij te laten om de eigen creativiteit en fantasie optimaal te benutten. Met oud karton en de tools kunnen de kinderen hun ideeën omzetten in zelfbedachte creaties, zonder hulp van plakband, lijm en scharen.

Makedo gaat verder dan alleen het knutselen met (oud) karton. Het laat kinderen ervaren hoe de producten waar je dagelijks mee te maken hebt nu eigenlijk zijn gemaakt. Hoe bouw je van ‘niets’ (afval karton) iets waar je mee kunt spelen of wat je kunt gebruiken? Hoe bouw je in 3-D? Hoe maak je van karton een bewegend object? Alle basis technische vaardigheden komen bij Makedo aan bod.

Makedo draagt bij aan het ontwikkelen van de vaardigheden zoals probleem oplossen, creatief denken en samenwerken.

In het kort:

  • innovatief en duurzaam lesmateriaal
  • bevordert creatief en probleem oplossend denken
  • ontwikkelt basis technische vaardigheden
  • past binnen de doelstellingen van STEAM
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

Aanverwante producten

Makedo
Ongelimiteerd eigen creaties maken met karton, plastic, textiel en Makedo! Makedo bestaat uit slechts 3 simpele onderdelen: een connector, een scharnier en een kunststof gereedschap. Daarnaast heb je allerlei verpakkingsmaterialen nodig (kosteloos materiaal zoals dozen, flessen van karton of plastic).De connector is het verbindingstuk en zorgt ervoor dat 2 stukken karton gekoppeld worden.Het scharnier kan geplaatst worden m.b.v. de connector en zorgt voor een hoek tussen 2 delen of voor bewegende delenMet het gereedschap snij je gemakkelijk en veilig door het karton of prik je gaatjes in het kartonEn dan nu aan de slag! Eenmaal klaar met je creatie, haal je alles uit elkaar en je gebruikt Makedo opnieuw voor weer een ander bouwwerk.
Inhoud: 700 onderdelen.
Leeftijd: vanaf 5 jaar.
22960
Educatie set | Makedo | 360-delig
22959
Scru Add-on | Makedo | 40-delig
22958
Toolkit | Makedo | 50-delig

 

 

Kennis & inspiratie

Tips en materialen voor het leren op afstand, speciaal voor het voortgezet onderwijs

Geschreven op donderdag 16 april 2020

Scholen, leraren en schoolleiders zitten niet bij de pakken neer maar zijn vol aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Ook wij ondersteunen daarin waar we kunnen met voor het succesvol organiseren van online lessen, een optimale voorbereiding op het nieuwe schooljaar én educatieve oplossingen voor uw leerlingen.
Lees verder

Maak kennis met de STEAM challengekaarten

Geschreven op vrijdag 10 april 2020

Wil je met jouw klas naast de reguliere vakken ook projectmatig, op school of thuis, aan de slag met Wetenschap & techniek, ontwerpend leren of anders gezegd: met STEAM? Dan zijn de STEAM challenges misschien wat voor jullie!
Lees verder

Terugblik op de IPON 2020

Geschreven op vrijdag 24 januari 2020

Heutink stond samen met Studio Tast op de IPON afgelopen februari. Nog eens teruglezen wat we daar aan STEAM challengekaarten hebben laten zien? Lees het hier.
Lees verder