ACTIE: Levenscycli | Educo 523335

Algemeen

De set bevat de levenscyclus van: de mens, hond, wesp, vlinder, kikker, vogel, bloem, wortel, appel en rijst. 

Inhoud:

  • 2 houten standaards (10 x 14,5 x 33 cm)
  • 50 kunststof beeldkaarten (7 x 6 cm)
  • houten kist (33,5 x 22,5 x 7 cm)
  • Geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder

U krijgt geleverd: 1 set Levenscycli van Educo.



Details

Leer over de levenscyclus van mens, plant en dier. Plaats een serie van 5 beeldkaarten in de juiste volgorde in de standaard en draai om voor zelfcontrole. 

Deze set bevat de volledige levenscyclus, dus ook de dood. De zelfcontrole is dusdanig dat deze stap, indien gewenst, weggelaten kan worden. De kaarten bieden hierdoor wel aanleiding tot een gesprek over de dood en de bijbehorende emoties. 

De kaarten bieden tevens een stukje natuuronderwijs. In de natuur raakt nog wel eens een vlinder, of een andere insect, verstrikt in een spinnenweb en sommige dieren jagen op andere dieren. Sommige dieren eten liever groente en fruit. Bloemen hebben water nodig om te overleven, maar hebben hoe dan ook een korte levenscyclus. De wesp is gek op zoet en komt daardoor graag op limonade af. Helaas voor de wesp loopt dit meestal niet goed af. Boeren planten zaadjes waaruit voedsel ontstaat, maar je kunt zelf ook in een (kleine) moestuin zaadjes planten! 

In het kort:

  • zelfcontrole
  • vanaf 5 jaar
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Hoe ervaren gebruikers Pica Typen?

Geschreven op woensdag 8 augustus 2018

Arno Doeswijk, ict-coördinator op OBS De Archipel in Almere en leerkracht van groep 8, deed dit schooljaar met bijna 400 leerlingen voor het eerst mee aan Pica Typen. Lees hier zijn ervaring.
Lees verder

Met Wijzer! maakt u kinderen klaar voor de toekomst

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Wijzer! biedt kinderen kennis en leert hen verbanden zien, zodat ze echt iets weten en daardoor meer begrijpen. Wijzer! biedt de kennisbasis die nodig is om zelfstandig verder te ontdekken en verbanden te zien en hecht daarbij aan een realistische inhoud en samenhang.
Lees verder

Wakker de nieuwsgierigheid van uw kinderen aan met De Zaken van Zwijsen

Geschreven op dinsdag 8 mei 2018

De Zaken van Zwijsen spreken tot de verbeelding van kinderen. Wereldzaken, Natuurzaken, Tijdzaken en De Zaken 3-4 vormen samen een compleet voor boeiende lessen rond de zaakvakken. Met weinig voorbereiding en veel gebruikersgemak geeft u aantrekkelijke lessen, gericht op de belevingswereld van kinderen van nu.
Lees verder