Bestel de producten van Makeblock bij Heutink

  Makeblock heeft een uitgebreid aanbod robots en laserboxen. Het merk is gericht op STEAM educatie en educatieve oplossingen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ontdek de verschillende robots van Makeblock zoals de mBot, mTiny en Codey Rocky. Laat de kinderen op een speelse manier coderen en programmeren met robots. Met de robots, gericht op STEAM onderwijs, worden kinderen en leerlingen experts in coderen en programmeren. 

  Educatieve robots van Makeblock

  Robotica en programmeren is een belangrijk onderdeel in het onderwijs. Onze samenleving komt steeds vaker in aanraking met robots. Ben je benieuwd hoe je robots op jouw school kunt toepassen? Dit doe je in een handomdraai met de robots van Makeblock.

  Elke robot heeft een ander doel en instapniveau. We lichten de populairste kort toe.

  Makeblock mTiny

  De mTiny coding kit is ontwikkeld voor het basisonderwijs. Met dit robotje leren kinderen programmeren door middel van instructiekaartjes en puzzelstukken met verschillende thema’s. De kinderen tikken met de controller op de instructiekaartjes. Nu weet mTiny hoe te bewegen. De kinderen leren ondertussen ontdekken en waarnemen. 

  Makeblock mBot

  Met de mBot bouwen leerlingen op het voortgezet onderwijs verschillende robots en leren ze programmeren met de grafische programmeeroplossingen. Daarnaast zijn ze actief en hands-on bezig met mechanica, elektronica en computerbesturingen. 

  Er zijn twee versies van de mBot. De nieuwste versie is de mBot 2. Het grootste verschil tussen de mBot 2 en de oude mBot is de software. De nieuwste versie maakt gebruik van CyberPi software, in plaats van mCore software. 

  Makeblock Codey Rocky

  Met de Codey Rocky robot leren kinderen in het basisonderwijs een visuele code om te zetten naar Python code. Het Codey-onderdeel van de robot is de hoofdunit. Dit onderdeel heeft verschillende sensoren en een programmeerbare controle-unit, die los gebruikt kan worden. 

  Door Codey te koppelen aan het onderdeel Rocky, kunnen ze samen nog meer taken uitvoeren zoals het vermijden van objecten, het herkennen van kleuren en het volgen van lijnen. 

  Makeblock laserbox

  Naast alle robotjes vind je ook de laserbox van Makeblock in het assortiment. Met de Laserbox kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs onder andere messnijden, lasersnijden en lasergraveren. De xTool laserbox heeft software voor het professionaliseren in 2D ontwerpen. Zo kun je als leerkracht de leerlingen optimaal coachen om het leerdoel digitaal fabriceren te bereiken. 

  Daarnaast bieden we veel aanvullende accessoires en onderdelen, zoals de Laserbox Rotary graveermodule. 

  Aanvullende producten van Makeblock

  Ben je op zoek naar onderhoudsproducten of onderdelen voor de laserbox, add-ons, trainingen, of go kits software zoals CyberPi van Makeblock? Bij Heutink vind je een uitgebreid assortiment aan onderhoud en aanvullingen. Denk aan een filterafzuiging voor de xTool, een training om te leren lasersnijden of een volledige onderhoudsbeurt.