Lekker leren in het STEAM Park! WERELDPRIMEUR!

Geschreven op woensdag 1 november 2017

 

LEGO Education presenteert vol trots: STEAM Park!

Kinderen willen niets liever dan creëren, verkennen en ontdekken. En met STEAM Park is dat een fluitje van een cent. STEAM Park is gebaseerd op de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen. Met STEAM Park kunnen leerkrachten van groep 1 en 2 en begeleiders in de kinderopvang kinderen laten kennismaken met STEAM: kinderen leren spelenderwijs en genieten van de veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden.

Bij elk bezoek aan het STEAM Park gebruiken kinderen hun aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken. Alle onderdelen van STEAM zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken als ze samen de spannende wereld van STEAM Park ontdekken.

Maar wat is STEAM nu precies?

STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Binnen het onderwijs wordt het steeds belangrijker, en dat is niet omdat STEAM een bevlieging is. STEAM is meer dan de som der delen, want het zorgt voor de essentiële verbindingen tussen verschillende vakken. Door te werken aan en met STEAM werken leraren en leerlingen samen aan probleem oplossen, aan creativiteit, aan samenwerken, aan onderzoeken en ontwerpen. Op deze manier is er ruimte voor lessen met een open einde. Dat betekent dus geen vaststaand plan met een begin, kern en slot dat voor iedereen gelijk is.

 

   

 

Leerlingen mogen zelf op onderzoek uitgaan om bijvoorbeeld uit te zoeken wat ze kunnen doen om te zorgen dat een auto verder van de helling afrolt. Kinderen gebruiken zo hun aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken. Alle onderdelen van STEAM zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken als ze samen de spannende wereld van STEAM Park ontdekken.

Onze leerlingen zijn er helemaal weg van! De set is nu officieel het favoriete lesmateriaal van de leerlingen. Ik vind de lessen geweldig. Hoe meer we doen, hoe uitgebreider de kinderen gaan onderzoeken en hoe meer ze zich inleven. Kate Leis, kleuterleerkracht, VS

STEAM Park: wat zit er in de set?

De STEAM Park bevat uitnodigende en vertrouwde materialen. Kinderen kunnen aan het werk gaan met glijbanen, hellingen, draaimolens, tandwielen en meer. De bouwwerken die ze maken, zijn allemaal uit het dagelijkse leven afkomstig. Daarmee is STEAM Park voor kleuters herkenbaar. Deze betekenisvolle context zorgt voor concrete ervaringen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het opdoen van concrete ervaringen belangrijk is om abstracte zaken als energie en krachten beter te begrijpen.

In de STEAM Park set zitten de volgende onderdelen:

  • 295 stenen
  • 'Aan-de-slag' activiteitenkaart met vijf ideeën voor activiteiten over STEAM
  • Bouwinspiratiekaarten, dubbelzijdig bedrukt voor in totaal 16 modellen

Er zit voldoende materiaal in de set om alle modellen die afgebeeld staan op één zijde van de 'Aan-de-slag' activiteitenkaart tegelijkertijd te maken. Dat betekent dat er acht modellen tegelijkertijd gemaakt kunnen worden. Wanneer kinderen samen aan een opdracht werken, kan STEAM Park heel eenvoudig klassikaal ingezet worden. 

Online kunt u terecht voor een leerkrachtenhandleiding en instructievideo's. Wilt u het maximale halen uit de mogelijkheden van STEAM Park? Neem dan contact op ons voor een persoonlijke LEGO Education training.

  
         

Must have voor mini techneuten

STEAM Park van LEGO Education bevat dus alles wat nodig is op een moderne, veelzijdige en boeiende vorm te geven onderwijs. De doordachte opzet van de set geeft meerdere mogelijkheden om uw lessen te verrijken. Kinderen houden daar ook van, en worden hierdoor ook uitgedaagd om hun gedachten de vrije loop te laten. Ze leren als vanzelf kritisch denken. Bovendien past de STEAM Park uitstekend in de doorgaande leerlijn van LEGO Education met daarin LEGO Education Early and Simple Machines®, LEGO Education WeDo 2.0® en LEGO MINDSTORMS® EV3.

STEAM Park is daarmee geen losstaande set, waarmee in de bouwhoek gespeeld wordt. STEAM Park is een volwaardige en rijke aanvulling op uw lesmateriaal waarmee u uw leerlingen optimaal voorbereidt op de toekomst.

 

   

Meer informatie

Wilt u meer informatie over LEGO Education? Hebt u vragen over STEAM of STEAM Park? Of wilt u direct bestellen in onze webshop? Maak dan gebruik van onderstaande knoppen. En vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Twitter.