Duurzaam spelmateriaal

Met een lange levensduur en gemaakt van duurzame grondstoffen.

duurzaam spelmateriaal

Het verhaal achter Bioplastic
Bioplastic is gemaakt van ten minste 90% suikerriet, een 100% recyclebare en duurzame grondstof. Daarbij behouden de materialen van Bioplastic dezelfde kwaliteit als materialen van normaal plastic.

Het plastic komt in vijf stappen tot stand:
1.  wanneer mensen energie verbruiken in hun dagelijkse activiteiten, wordt CO² uitgestoten
2.  suikerriet neemt CO² op vanuit de lucht wanneer het groeit
3.  molens gebruiken suikerriet als grondstof en transformeren ethanol, een soort alcohol
4.  ethanol wordt gebruikt om Bioplastic te maken in de fabriek
5.  nadat er niet meer met Bioplastic gespeeld wordt, kan het 100% gerecycled worden

Traditioneel vs. biologisch
Traditioneel plastic is voornamelijk gemaakt van ruwe olie, het Bioplastic is gemaakt van ten minste 90% suikerriet (ethanol). Ethanol is een vorm van alcohol dat is onttrokken van het suikerriet. Bioplastic wordt gemaakt met dezelfde apparatuur en systemen als traditioneel plastic. Er zijn dus geen nieuwe investeringen nodig.

Bioplastic heeft de volgende eigenschappen:

  • Zonder giftige stoffen
  • Lange levensduur
  • Vorstbestendig
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Magnetronbestendig

duurzaam groen

Kwalitatief en duurzaam

Bioplastic is een kwaliteitsproduct met een lange levensduur.
Hoewel het speelgoed geen giftige stoffen bevat, is het niet de bedoeling dat het als afval in de natuur wordt weggegooid. Ze moeten worden afgevoerd zoals voorgeschreven door de wet. Want makkelijk afbreekbaar is wat anders dan duurzaam.

Suikerriet als hoofdingrediënt
Het suikerriet dat gebruikt wordt voor Bioplastic groeit in plantages in het zuiden en midden van Brazilië, meer dan 2.500 km van het Amazonegebied. De uitbreiding van de gebieden waar suikerriet geteeld wordt is in beheer van ”Sugarcane Agroecological Zoning”, gevormd door de Braziliaanse overheid. De geoogste suikerriet wordt per trein vervoerd, wat eco-viendelijker is dan via vrachtwagens.

Oogsten en planten
Suikerriet kan meerdere keren per jaar geoogst worden. Elke 5 tot 7 jaar worden er nieuwe suikerrietplanten geplant. De velden worden elke 6 tot 12 maanden geoogst, waardoor ze geclassificeerd kunnen worden als duurzame grondstof. Suikerriet neemt CO2 op uit de lucht, waardoor het broeikaseffect wordt geminimaliseerd. Voor de productie van Bioplastic wordt 3,09 kg CO2 uit de atmosfeer verwijderd.


Heutink & duurzaamheid

Niet alleen op het gebied van speelgoed, maar ook op andere vlakken proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de duurzaamheid van de materialen.
Duurzaam betekent voor ons het bewust zijn van, en bezig zijn met, de voetstap die we achterlaten op de aarde. Oog voor de toekomst hebben. En daarbij hoort ook aandacht voor het kind. Wil je weten hoe we hier vorm aan geven?
Lees meer
duurzaamheid