Gelukskoffer

Aan de slag met geluk aan de hand van 7 thema’s.

Naar de producten van Gelukskoffer
gelukskoffer

Gelukskoffer: een sociaal- emotionele methode over geluk
Als we aan ouders over de hele wereld vragen wat ze voor hun kind wensen, hebben ze vaak maar één wens: ”dat mijn kind gelukkig is.” Maar wat is geluk? Kun je daar als volwassene invloed op uitoefenen? Het antwoord is volmondig JA!

Gelukkige kinderen hebben meer plezier en meer energie
Ze hebben een groter gevoel van eigenwaarde, zijn kans- in plaats van angstgedreven en kunnen meer verdragen van andere kinderen. Ze zijn minder vatbaar voor negatieve invloeden op hun leven. Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren beter en geven makkelijker hun eigen geluk door aan anderen.

Gelukskoffer is een sociaal- emotionele methode, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie. Aan de hand van 7 thema’s werken kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling, hun eigen invloed op geluk en persoonlijk leiderschap.

 • onderste boven
  Wat is geluk?

  Kinderen denken vaak dat ze gelukkig worden als ze meer (zak)geld krijgen of een grotere kamer krijgen, maar in werkelijkheid wennen we snel aan zulke omstandigheden. Ga samen met kinderen op zoek naar duurzaam geluk!

 • lamp
  Positief denken

  De manier waarop je denkt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Positieve of fijne gedachten leveren vaak een prettig gevoel op. Het gaat niet om wegpoetsen van ’negatieve’ dingen/emoties. De aandacht voor verdriet, boosheid en pijn is belangrijk.

 • duim omhoog
  Dankbaarheid

  Veel mensen zien dankbaarheid als iets wat je eigenlijk alleen laat zien wanneer je een cadeautje krijgt, of wanneer iemand iets voor je doet. Maar het is veel meer! Het is verbazing, waardering, iets van de zonnige kant bekijken, iemand bedanken in je leven.

 • piano
  Talenten

  Volgens het woordenboek betekent talent een ’gave’ of ’bekwaamheid’. Je grootste talenten zijn de dingen die je van nature geen moeite kosten. Vaak zijn ze lastig te herkennen. Vooral ook omdat je je eigen talent vaak ervaart als ’gewoon’.

 • super man
  Zelfvertrouwen

  Als kinderen nog jong zijn, vormen ze een beeld van zichzelf op grond van concrete ervaringen en dat wat er tegen hen gezegd wordt door anderen. Vanaf jonge leeftijd is het dus belangrijk dat de omgeving het kind positieve en realistische feedback geeft.

 • toekomst
  Toekomstdromen

  Dromen zijn er in allerlei soorten en maten. Om dromen waar te maken, moet een kind in zichzelf geloven en leren om trots te zijn op zichzelf. Kinderen leren dat ze zich niet moeten laten beïnvloeden door het negatieve stemmetje.

 • doorgeven
  Geluk doorgeven

  Weet je wat leuk is van geluk weggeven? Hoeveel je er ook van weggeeft, het raakt nooit op! Sterker nog: hoe meer je weggeeft, des te meer je ervoor terugkrijgt. Door te geven, laat je andere mensen voelen dat je om ze geeft.


Ontdek de verschillende materialen om aan de slag te gaan met de 7 thema’s van geluk.