Nienhuis Montessori
Montessori materialen kunnen niet als individuele educatieve producten gezien worden. Als geheel vormen zij een volledig curriculum en ondersteunen zij een heldere educatieve aanpak.

Jouw eigen kracht
Elk kind is speciaal. Elk kind is uniek. Kinderen kunnen zich ontwikkelen zonder vooraf opgestelde regels maar zij hebben wel indivduele begeleiding en ondersteunende educatieve materialen nodig. Wij geloven in persoonlijke groei en bieden u de nodige gereedschappen om deze groei mee te ondersteunen. Onze materialen komen tegemoet aan de eisen van het Montessori onderwijs gericht op spontaan leren. De hoge kwaliteit van Nienhuis Montessori producten biedt kinderen de mogelijkeid om onafhankelijke en kritische denkers te worden.

Montessori onderwijs
Maria Montessori geloofde dat kinderen beter leren wanneer zij oprecht geïnteresseerd in het onderwerp zijn. Hun natuurlijke nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat zij hun eigen weg gaan. De Nienhuis Montessori materialen zijn gebaseerd op de principes van het Montessori onderwijs en stimuleren de behoefte om te willen leren. Ze stimuleren de fantasie, vergroten het inzicht en creëren een behoefte voor kwaliteit. Ze inspireren kinderen om te zoeken naar iets bijzonders. Wij geloven in de kracht van een kind. Het is aan hen om hun eigen talenten te ontdekken. Samen met ons.

Inzet en passie
Een speciaal opgeleide leerkracht zou kinderen zo moeten ondersteunen zodat zij leren om zelfstandig te werken met een gericht doel in gedachten. De leerkracht richt hiervoor een gestructureerde educatieve omgeving in. Dit kan alleen bereikt worden door materiaal te gebruiken wat gecreëerd is door gespecialiseerde vakmensen en gebaseerd op een rijke traditie. Leerkrachten over de hele wereld kiezen voor Nienhuis Montessori met deze reden!

Concentratie en plezier
Nienhuis Montessori materialen omhelzen kinderen hun natuurlijke interesses. De focus op één leerdoel leidt tot maximale concentratie. Doordat de materialen zelfcorrigerend zijn wordt onafhankelijkheid vergroot. Het gebruik van felle kleuren en vormen verleidt het kind tot actief leren op een leuke manier. Kinderen kunnen individueel leren in een natuurlijke en stress vrije omgeving.

Uniek creatief proces
Het Montessori onderwijs focust op aandacht, betrokkenheid en perfectie. Deze elementen zijn niet alleen belangrijk bij het gebruik van de materialen maar vormen ook de basis voor hun ontstaan. We combineren vaardigheden met vooruitstrevende technologie en moderne uitrusting. Het resultaat: een hoogwaardig product. Al meer dan 85 jaar gebruikt Nienhuis Montessori deze speciale en traditionele methodes bij het creëren van materialen. Zij investeren een hele hoop liefde in de vorm, kleur en het karakter van de gecreëerde materialen. Unieke materialen voor unieke kinderen.

Nienhuis Montessori is opgericht in 1929 door Albert Nienhuis. Hij werkte samen met Maria Montessori om materialen te creëren waarin haar visie op onderwijs terug te zien was en is. Kinderen voelen een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen en verdienen de mogelijkheid krijgen om dit te doen. De materialen van Nienhuis Montessori maken het mogelijk voor kinderen om de wereld zelfstandig te ontdekken. Wij gebruiken alleen de beste materialen, gecreëerd met liefde, toewijding en aandacht voor detail. Nienhuis combineert vaardigheden met technologie en doet dit al meer dan 85 jaar. Wij zijn wereldleider op het gebied van Montessori materialen. Al tientallen jaren wordt Nienhuis Montessori aanbevolen door de Association Montessori Internationale (AMI). Wij werken met educatieve specialisten die onze ambitie en passie delen. In overeenstemming met de de visie van Montessori ontwikkelen wij materialen voor een stimulerende leerlomgeving, altijd met de ontwikkeling van het kind in ons achterhoofd.