Heutink: alles voor ontwikkeling en spel

Heutink biedt een ruim assortiment aan materialen voor ontwikkeling en spel. Spelen is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van kinderen; het stimuleert creativiteit, verbeeldingskracht en sociale vaardigheden.

We leveren onze materialen voor ontwikkeling en spel niet alleen aan het basisonderwijs, maar ook aan de kinderdagopvang, het voortgezet en hoger onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties. Wil je producten bestellen voor privégebruik? Dan kun je ook als particulier bij Heutink terecht.

Spelen in een huishoek

Een huishoek, soms ook poppenhoek genoemd, is een ruimte die kan worden ingericht in verschillende thema’s, zoals een woonkamerhoek, winkelhoek of keukenhoek. Hiermee worden dagelijkse situaties en taken nagebootst. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld ‘keukentje’ spelen in een hoek, waarbij er groenten worden gesneden en gekookt.

Waarom een huishoek? Hier leren kinderen spelenderwijs en door middel van rollenspel over het dagelijkse leven. Dit helpt ze de wereld om zich heen beter te begrijpen; ze krijgen een gevoel van herkenning met de eigen thuissituatie of omgeving. Een hoek bevordert ook de sociale interactie en samenwerking tussen kinderen. Daarnaast kan het de fantasie prikkelen.

Vaak vind je een huishoek bij de kinderopvang of in de eerste groepen van een basisschool.

Huishoek inrichten

De opbouw van een huishoek kan verschillen. Wil je een vaste huishoek in de klas of liever een verplaatsbare, bijvoorbeeld op wieltjes? Hierbij kunnen onze adviseurs goed helpen en eventueel een op maat gemaakte oplossing bieden.

Wanneer het frame staat, kan worden begonnen aan de inrichting. Hiervoor kun je bijvoorbeeld werken met een thema. Denk aan een huishoek gebaseerd op seizoen, zoals een huishoek voor de herfst of een huishoek voor de lente, of aan een hoek gebaseerd op feestdagen, zoals een huishoek voor kerst. In ons assortiment vind je leuk huishoek meubilair en handige accessoires. Denk aan diverse schoonmaakproducten, winkelproducten of keukenproducten.

Populaire merken voor de huishoek

Met de producten van Educo kun je je huishoek of poppenhoek inrichten. Deze meubels en accessoires zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. Andere topmerken in ons assortiment zijn: PlanToys, Bosch en Little Dutch.

Producten voor ontwikkeling en spel online kopen bij Heutink

Of je nu op zoek bent naar rijdend materiaal, bouw- en constructiemateriaal, materiaal voor sport en beweging of ander materiaal voor spel en ontwikkeling, bij Heutink ben je aan het juiste adres. In het assortiment vind je meer dan 2.000 artikelen voor het onderwijs, kinderopvangorganisaties en zorg- en welzijnsorganisaties.