LEGO® Education | 45005 StoryTales | DUPLO 90187

Algemeen

StoryTales van LEGO® Education verrijkt de woordenschat en helpt kinderen verhalen te bedenken, visualiseren én vertellen. In de bak zitten ruim 100 losse onderdelen waarmee telkens weer andere personages,  scènes en verhalen gecreëerd kunnen worden. Door het gebruik van de bijgeleverde achtergrondkaarten (5 dubbelzijdige kaarten) kunnen kinderen zelf bepalen wáár hun verhaal zich afspeelt. Kiezen ze voor een onbekende planeet, het magische sprookjesbos of de traditionele speeltuin? Met de verschillende DUPLO figuren kunnen personages bedacht worden die tot leven komen en zo tot de mooiste verhalen leiden. Naast het bouwen is dit materiaal bij uitstek geschikt voor de woordenschatontwikkeling en communicatie. Samen of individueel bepalen waar het verhaal zich afspeelt, wié er een rol in het verhaal krijgen en wát er zich afspeelt. Als afsluiting biedt StoryTales volop kansen om het presenteren onder de knie te krijgen. Wat is er nu leuker dan je eigen verhaal te mogen vertellen aan een groep vol nieuwsgierige toehoorders?!

Leerdoelen:

  • Verhalen vertellen
  • Spreken en luisteren

 

Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

Als groep 3 en 4 een hulpdier voor de tuinman moeten ontwerpen, kunnen daar de wonderlijkste resultaten uitkomen. Via onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen betekenisvol aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe serie uitdagingen van Ontdek het zelf heeft als thema 'In levende lijve'.
Lees verder

Ontdek Het Zelf: Olympische Spelen

Geschreven op donderdag 4 januari 2018

Combineer de Olympische Spelen met lessen in onderzoekend en ontwerpend leren. De uitdagingen van Ontdek Het Zelf geven u de mogelijkheid om op een actieve en laagdrempelige manier hier mee aan de slag te gaan. Ontwerp de beste curlingsteen, ontdek hoe aerodynamica je sneller kan laten bewegen en experimenteer met warmte en kou.
Lees verder

Computational thinking met LEGO® Education WeDO 2.0

Geschreven op maandag 18 september 2017

De meesten zullen de bekende, gekleurde steentjes nog wel kennen uit hun jeugd of gebruiken ze nu in de klas. Onder andere als bouwblokken voor constructies. LEGO Education, de onderwijs poot van LEGO, zet de eindeloze mogelijkheden van de LEGO stenen in om ook andere leerdoelen in bijvoorbeeld natuur en ruimte te bereiken.
Lees verder