Groene keuzes

Tips en voorbeelden van ’groene’ keuzes.

groene keuzes
Wat zie je liever? De groene weelde van natuur, park, tuin of kamerplant? Of liever een stad, gebouw en baksteenmuur? De meesten kiezen voor groen. Het is duidelijk dat de mens een voorkeur heeft voor planten en natuur. Van gerecycled hout tot PU-coating en modulaire afvalscheidingsbakken. Lees hieronder waardevolle groene tips en voorbeelden hoe jij de inrichting van jouw organisatie kan verduurzamen.

Tips en voorbeelden van ’groene’ keuzes

 • groene keuzes
  Gerecycled hout en kunststof

  Een milieuvriendelijk product dat wordt gemaakt van tweedehands hout of kunststof. Het wordt geproduceerd door gerecycled hout of kunststof samen te (smelten en) persen. Het materiaal is niet geïmpregneerd, geeft geen giftige stoffen af en valt altijd weer opnieuw te recyclen.

 • groene keuzes
  FSC-hout

  Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

 • groene keuzes
  Staal

  Poedercoaten is een duurzame manier om een metaal te voorzien van een kleur. In tegenstelling tot andere methoden, komen er bij poedercoaten geen schadelijke stoffen vrij en wordt de pure grondstof (verfpoeder) voor 100% gebruikt. Overtollig poeder wordt namelijk afgezogen door het systeem en daarna opnieuw gebruikt. Tijdens het poedercoaten van metaal komen er helemaal geen schadelijke stoffen vrij en blijft er geen afval over. Het milieu wordt dus niet onnodig belast.

 • groene keuzes
  Bisonyl

  Bisonyl is een soort scheur- en slijtvast kunststof canvas. Het heeft een zeer glad en glimmend oppervlak, waardoor het weersbestendig is en nauwelijks vuil en vocht absorbeert. Ook heeft het een lange levensduur en is het daarom duurzaam om toe te passen als meubelstof.

 • groene keuzes
  OSB

  Eigenzinnig, hip en milieuvriendelijk; OSB plaatmateriaal. OSB staat voor Oriented Strand Board, in het Nederlands ’plaat gemaakt van gerichte houtschilfers’. Dit materiaal heeft veel voordelen, zo ook voor het milieu. De fabricage kost veel minder energie, doordat gebruikgemaakt wordt van dunningshout in plaats van dikke, afrolbare boomstammen en er komt zo goed als geen afval vrij. Het weinige afval dat wel vrij komt bij de productie wordt vervolgens weer gebruikt als brandstof, het schors gebruikt men weer in de tuinbouw. Ook is er minder lijm nodig door de relatief grote schilfers.

 • groene keuzes
  PU-coating

  PU is een harde kunststof coating die via een spuittechniek wordt aangebracht. Het grootste voordeel van deze coating is dat het materiaal van de meubels die hiermee bespoten worden vrijwel onverwoestbaar is en heel eenvoudig te reinigen. De levensduur van meubels met een PU-coating is langer dan gestoffeerd meubilair. Ook is het onderhoud goedkoper.

Maatwerk oplossingen voor hergebruik
Een voordeel van maatwerk: de mogelijkheid van hergebruik van overbodige of afgeschreven meubels. In steeds meer van onze inrichtingsontwerpen passen we een combinatie van bestaand, opgeknapt en nieuw meubilair toe. Denk aan het herstofferen of coaten van oude tafels, stoelen en banken. Het doel? Verspilling voorkomen en budgetvriendelijke inrichtingsvoorstellen bieden.

Meer te weten komen over ons duurzaam meubilair en maatwerkoplossingen?
Ben je benieuwd naar meer informatie over duurzaam inrichten? Over welk duurzaam meubilair wij aanbieden en hoe jij jouw organisatie kan op welke manier dan ook kan verduurzamen? Vraag het de inrichtingsspecialisten van Heutink! Zij vertellen je er graag meer over. Ze zijn er ook voor al je andere inrichtingsvragen. Bel met ze, ontmoet ze in één van onze showrooms of nodig ze uit bij jou op locatie.

> Maak een afspraak

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: