Decemberknutsels Heutink
Buiten is het koud... Het perfecte weer om gezellig samen binnen te knutselen. Met deze knutseltips hoeven jouw leerlingen zich niet te vervelen!

Kerst knutseltips

 • Glitterornament knutseltip Heutink
  Glitterornament

  Voor deze knutseltip heb je de tempex kerstfiguren, glitterverf en ophangoogjes nodig. Kies een leuk kerstfiguur (of een hele verzameling). Plaats het haakje aan de bovenkant van het kerstfiguur zodat je deze goed kunt vasthouden tijdens het schilderen. Gebruik de glitterverf en leef je uit met verschillende patronen. Schitterende kerstversiering!

 • Kerstboom knutseltip Heutink
  Kerstboom

  Maak propjes van lichtgroen en donkergroen crêpepapier. Plak ze in willekeurige volgorde op de tempex kegel met een lijmpistool, totdat de kegel niet meer zichtbaar is. Beplak vervolgens de pompons op de kegel om de kerstboom te decoreren. Ta-da, je eigen kerstboom!

 • Kerstengeltje knutseltip Heutink
  Kerstengeltje

  Maak met ijzerdraad een driehoek met bovenin een open lus door een tangetje te gebruiken. Pak twee nieuwe stukjes ijzerdraad om de vorm van de vleugels te maken en verbind deze aan elkaar met een uitstekend stukje ijzerdraad. Nu is het tijd om te wikkelen met glittergaren. Wikkel eerst de vleugels, daarna de lus (de halo) en als laatste het lijfje van de engel. Ook leuk om te doen met een kerstster!

 • Houten kersthangers knutseltip Heutink
  Houten kersthangers

  Gebruik de Triplex kerstdecoraties of andere houten kerstdecoraties als basis. Verzamel glitter, gekleurde acrylmarkers en verf om de kerstdecoratie te versieren, alles is mogelijk. Heel leuk om ze vervolgens aan de kerstboom op de groep of in de klas te hangen!

Winter knutseltips

 • Winterlantaarn knutseltip Heutink
  Winterlantaarn

  Gebruik een glas met deksel als basis voor de lantaarn. Schilder met glansverf drie rondjes als basis voor de sneeuwpop. Het onderste rondje is groter dan de rest. Geef de sneeuwpop vervolgens ogen, knopen, armen van stokjes, een oranje neus en een zwart hoedje. Natuurlijk kan een vrolijk gezichtje niet ontbreken.

 • Sneeuwpop 3D-kaart knutseltip Heutink
  Sneeuwpop 3D-kaart

  Vouw een gekleurd vel dubbel in de breedte. Maak van een ander vel papier een waaier door een strook van 1 centimeter vanaf de rand naar binnen te vouwen. Draai het vel om en vouw het weer 1 centimeter naar binnen tot het papier volledig gevouwen is. Nu heb je een waaier! Maak vervolgens het gezicht van de sneeuwpop op de kaart en plak een witte waaier als kraag en een zwarte waaier als hoed.

 • Krasfolie sneeuwpop knutseltips Heutink
  Krasfolie sneeuwpop

  Een leuke knutsel voor de allerkleinsten! Hiervoor heb je de krasfolie sneeuwman nodig. Gebruik een kraspen om het krasfolie weg te krassen en tover glitterende kleuren tevoorschijn. Je kunt de sneeuwpoppen ophangen aan de touwtjes om de groep of de klas te versieren.

 • Lampionnen maken knutseltip Heutink
  Lampionnen maken

  Maak de groep of de klas gezellig met gedecoreerde lampionnen. Gebruik hiervoor (glitter)verf en een penseeltje, zodat je voorzichtig te werk kunt gaan. Versier de lampionnen bijvoorbeeld met stipjes, sneeuwvlokjes en sneeuwpoppen. Maak een slinger van lampionnen en hang kleine LED-lampjes door de slinger heen zodat ze extra goed opvallen.

Sinterklaas knutseltips

 • Robot surprise Heutink
  Stoere robot

  Pak een grote en kleine doos in met zilveren glanspapier. Maak antennes en armen van chenilledraad en prik ze door de doos heen. Wikkel een lang stuk chenilledraad om je vinger om een springveer te maken. Maak de benen van de robot door twee toiletrollen in te pakken met glanspapier. Lijm de benen vast aan het lichaam. Bevestig alles en versier de robot met ogen, een mond en knoppen met glitterpapier, stickers, acrylmarkers en pompons.

 • Surprise sinterklaasletter Heutink
  Sinterklaasletter

  Gebruik een papier-maché letter als basis. Verzamel diverse soorten Sinterklaas inpakpapier en scheur het in kleine stukjes. Smeer de letter in met varnish en beplak de letter met de kleine stukjes inpakpapier. Smeer vervolgens nog een laag over de geplakte stukjes. Laat het drogen en herhaal hetzelfde voor de achterkant. Klaar!

 • Surprise haai Heutink
  Gevaarlijke haai

  Wil je een gevaarlijke surprise? Maak dan deze gevaarlijke haai! Kies een doos uit waar alle cadeautjes inpassen, stop ze erin en beplak deze in met blauw crêpepapier. Knip of snijd de bek van de haai uit. Plak met een lijmpistool een groot stuk rood crêpepapier rondom de randen van de bek, maar niet te strak. Werk de randen af met een strook blauw papier. Knip tanden uit foam en plak ze met een lijmpistool aan de binnenkant van de bek. Knip de vinnen uit blauw glanspapier en plak deze op de haai.

 • Sinterklaas surprise Heutink
  Het grote boek van Sinterklaas

  Gebruik een papier-maché boek als basis voor jouw eigen grote boek van Sinterklaas. Verzamel decoratiemateriaal zoals verf, veren, cadeaupapier of gekleurd (glans)papier. Ga vervolgens aan de slag met versieren.