header leesboek

Het Leesboek

Op weg naar Leessucces.

Direct naar:

Leren lezen en blijven lezen is de voorwaarde voor leessucces
Het leesonderwijs is sterk in ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat de leesprestaties in Nederland er minder goed voorstaan in vergelijking met andere landen. Bijna een kwart van de leerlingen verlaat de basisschool onvoldoende geletterd. Goed leren lezen is in de 21e eeuw belangrijker dan ooit. Het is van invloed op de schoolloopbaan, de werkomgeving en het levensgeluk. Leesgedrag, leesaanbod en leesaanpak zijn bepalend voor leessucces. Het is de uitgelezen basis voor meer gemotiveerde lezers, betere opbrengsten en leerkrachten die op een haalbare manier zorgen voor een betere ondersteuning van alle leerlingen. Het Leesboek kan je hierbij helpen. Bouw samen aan vaardigheden en kennis vanuit samenhangend en breed leesonderwijs.

compleet aanbod

Het Leesboek

Leren lezen en blijven lezen is de voorwaarde voor leessucces.
Bouw aan vaardigheden en kennis vanuit samenhangend en breed leesonderwijs
Gratis aanvragen!

 • voorbereidend lezen
  Voorbereidend lezen

  De fundering voor een goede leesontwikkeling begint al op vroege leeftijd bij de taalontwikkeling. Belangrijke activiteiten hierbij zijn het interactief voorlezen en het begrijpend luisteren. Methoden gericht op voorbereidend lezen helpen om op een haalbare manier een goede basis te leggen.

 • aanvankelijk lezen
  Aanvankelijk lezen

  Het leren lezen vindt op steeds jongere leeftijd plaats. Letterkennis is hierbij enorm belangrijk. Weten welke klank bij welk letterteken hoort is de basis. Om vervolgens de klanktekenkoppeling te automatiseren en niet alleen correct maar ook vlot te gaan lezen. Door een aanvankelijk leesmethode in te zetten weet je zeker dat u aan alle leerdoelen voor het aanvankelijk lezen voldoet.

 • Voortgezet lezen
  Voortgezet lezen

  Ontdek ons uitgebreide aanbod waarin je voortgezet technisch lezen en begrijpend lezen als aparte domeinen aan kunt bieden en lees alles over de methodes die deze twee domeinen combineren en dit in samenhang aanbieden.

 • digitale geletterdheid
  Digitale geletterdheid

  Wil je aan de slag met digitale geletterdheid dan is de eerste stap het stimuleren van offline lezen. Die vaardigheden hebben kinderen nodig om online bronnen te kunnen gebruiken en deze te beoordelen op betrouwbaarheid. Het betrekken van digitale middelen is dan ook aan te raden bij het leesonderwijs. Op deze manier ontdekken kinderen wat de online wereld allemaal te bieden heeft.

rijk lezen

Rijk leeservaringen

Passende leermiddelen die het leesonderwijs ondersteunen.
Naast het gebruiken van een goede methode is het beschikken over een goed ingerichte omgeving met aantrekkelijke boeken, e-books, spellen en ontwikkelingsmaterialen minstens zo belangrijk.
Shop leesboeken
Fijne leesplekken

Alle ruimte voor mooie leesmomenten
Een fijne leesomgeving is een plek waar kinderen het gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren en waar boeken, leesspellen en ontwikkelingsmaterialen binnen handbereik zijn. Bij de inrichting ervan is het belangrijk om hierop in te spelen.
Ontdek leesplekken
leesomgeving

 • leesboek
  Boek aanvragen?

  Liever bladeren door een fysiek exemplaar? Vraag hier Het Leesboek aan.

 • Online bladeren
  Online bladeren

  Bekijk hier de digitale versie van Het Leesboek!

Een compleet aanbod
De combinatie van relevante additionele materialen en de juiste methode zorgt voor een optimaal rekenaanbod. Hulp nodig bij het maken van de juiste productkeuze of bij de oriëntatie op een nieuwe rekenmethode? Onze adviseurs helpen je graag met onafhankelijk advies, een zichtzending of een vrijblijvende offerte. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan ons informatiecentrum om alle (methodische) materialen te bekijken.

 • agenda
  Meer Actueel

  Op zoek naar meer tips, lopende acties, nieuws, brochures en events? Bekijk hier alles in het onderdeel Actueel.

 • winkelwagen
  Shop

  Direct aan de slag met het zoeken, vinden en selecteren van materialen? Je vindt alles op categorie verzameld in onze online shop. Plaats producten op je wensen- of bestellijst of bestel direct!

 • samen
  Meer informatie?

  Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met jouw Heutink adviseur of vaste contactpersoon van ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier: