Staal laat kinderen smullen van taal, spelling en tekstbegrip.
Laat taal tot leven komen met Staal: de enige methode die gemaakt is met José Schraven volgens haar beproefde methodiek ZLKLS. Dat zorgt voor betere resultaten op elke school. De rijke wereldse thema’s vol motiverende bronnen laten kinderen smullen van taal. Vol trots delen ze de gemaakte taalproducten met elkaar.
In 2024 verschijnt de nieuwe Staal! De nieuwste inzichten uit de methodiek van José zijn erin verwerkt. En de vernieuwde thema’s prikkelen nu nog meer, integreren tekstbegrip en starten met een uitdagende ‘Grej van Staal’.
Nieuwsgierig? We laten je in deze sessie zien hoe je komend jaar al ijzersterk taalonderwijs geeft met Staal. En hoe je vanaf 2024 eenvoudig overstapt op de nieuwe editie.
Taal actief: actief groeien in taal, spelling en tekstbegrip
Kinderen goed leren communiceren – dát is het doel van de nieuwe Taal actief. Wie goed kan communiceren, is beter in staat om te leren en te groeien. Taal actief maakt kinderen bewust van de kracht van taal en de logische samenhang tussen alle taaldomeinen. Ze passen wat ze geleerd hebben actief toe en groeien zo in taal. Taal actief biedt ook tekstbegrip aan in samenhang met taal. Door aan te sluiten op de acht communicatiethema’s van Taal actief taal, verdiepen en verbreden de kinderen hun kennis, inzicht en vaardigheden. Op deze manier versterken taal en tekstbegrip elkaar.
De nieuwe Lijn 3 komt eraan!
Toet-toet! Heb je het al gehoord? De nieuwe Lijn 3 en Klinkers komen eraan. Vanaf schooljaar 2025-2026 kun jij aan de slag met de nieuwe edities. In deze sessie krijg je alvast een inkijkje in de methodes én de bus van Ben. Meld je snel aan om als eerste op de hoogte te zijn.
Een groep 3 leerkracht is niet zomaar een leerkracht!
Voor Veilig leren lezen zijn alle leerkrachten van groep 3 van onschatbare waarde. Jullie spelen een cruciale rol in het aanleren van essentiële vaardigheden zoals leren lezen. Jullie openen de wereld van kinderen, met de hulp van onze lesmethode. Bedankt daarvoor! Samen zorgen we voor een impact die verder gaat dan het klaslokaal.
Nieuw: Veilig leren lezen Zoem-versie
De nieuwste methode voor aanvankelijk lezen is beschikbaar vanaf schooljaar 2024-2025. Een methode die staat voor goed en motiverend lees- en taalonderwijs, is ontwikkeld met leerkrachten én wetenschappers en daarom inhoudelijk en didactisch ijzersterk. En met de vrolijke Club van Zoem leert iedereen van en met elkaar. Want goed leren lezen, dat doe je samen.
Kinderen die nu opgroeien, kunnen niet zonder sterke studievaardigheden en digitale skills. Maar hoe leer je die op een effectieve manier aan? En hoe kun je dat inpassen in je (overvolle) rooster? Kom luisteren en ontdek hoe je jouw leerlingen deze noodzakelijke basis - voor nu én voor de toekomst - op een laagdrempelige manier meegeeft. Je bent zeker ook welkom als je zelf (nog) niet vaardig bent op dit gebied!
Sla je voor het eerst een boek van Atlantis open? Grote kans dat je het niet herkent als lesboek. En dat is precies de bedoeling! De leesboeken van Atlantis zijn in de eerste plaats prikkelende informatieve boeken. Dankzij de verrassende thema’s en teksten lezen en leren kinderen veel over uiteenlopende onderwerpen. Perfect voor hun leesmotivatie én leesvaardigheid!
Met Atlantis willen kinderen voortdurend weten hoe een verhaal afloopt of hoe iets in elkaar zit. Dat maakt lezen leuker, met alle voordelen van dien. Want wie graag leest, leest vaker. En wie vaker leest, leest steeds beter. Zo simpel is het!
Benieuwd naar onze geïntegreerde leesmethode voor groep 4 t/m 8? Kom dan zeker langs en ontdek hoe Atlantis lezen naar een hoger niveau tilt.
Wat gebeurt er als kinderen hun leesavontuur starten met rijke, betekenisvolle teksten? En als ze dag in, dag uit kunnen werken met wereldoriënterende thema’s en leuke activiteiten die niet alleen hun leesvaardigheid vergroten, maar ook hun wereld? Dat kun je waarschijnlijk wel raden!
De tijd is rijp voor vernieuwing in het aanvankelijk leesonderwijs. Met Atlantis Start introduceren we een écht nieuwe kijk op groep 3.
Atlantis Start is…
Atlantis Start is ook nog eens echt betekenisvol, echt flexibel en echt vernieuwend. Benieuwd hoe dat zit? Kom langs en ontdek de methode!
Ben je op zoek naar een manier om wereldoriëntatie te laten leven in je klas? Een methode die nieuwsgierigheid prikkelt, kinderen enthousiast maakt om te leren en jou goed ondersteunt in de voorbereiding en didactiek? Junior Wereld Campus is een lesmethode voor wereldoriëntatie die onderzoekend en ontwerpend leren in iedere les integreert. Kinderen ontdekken de wereld aan de hand van levensechte vraagstukken en ontwikkelen vaardigheden die ze hun hele leven lang nodig hebben.
Taal: doen! nodigt uit om actief, vlot en gevarieerd met taal aan het werk te gaan. Karakteristiek voor Taal:doen! is het beleven, begrijpen en beheersen van taal en spelling door met fysieke materialen te werken. En dat ook nog eens doelgericht. Er wordt een beroep gedaan op zelfstandigheid, eigenaarschap, autonomie, het samenwerken en creatief en analytisch denken door uitdagende opdrachten. De interactie en feedback met de medeleerlingen en de leerkracht dragen bij aan de taalontwikkeling. Daarnaast biedt het de leerkracht vrijheid voor eigen invulling, er is ruimte voor vakmanschap. Taal: doen! is uitstekend te koppelen aan de zaakvakken en aan rijke teksten.
Maak kennis met Momento!
Het startpunt van de dag voor elke leekracht.
Momento vermindert de werk- en tijdsdruk bij leerkrachten door de planning, dagindeling, leerdoelen, lesmateriaal en leerresultaten op één digitale plek overzichtelijk en inzichtelijk te maken. Door slechts één keer je planning te maken, ben je voor de rest van het jaar klaar. Start moeiteloos je lessen: 's morgens hoef je niet meer alles klaar te zetten, want met één druk op de knop staat alles klaar!
Daarnaast kun je met Momento heel eenvoudig volgens het PDCA cyclus werken. De korte zorgcyclus is namelijk volledig geïntegreerd in je klassenmap. Je weekplanning en alle documenten zijn altijd binnen handbereik, zodat je je lessen efficiënt kunt organiseren en je aandacht volledig kunt richten op het onderwijs.
Gebruik de handige notitiefunctie voor overdracht, dossieropbouw, observaties en het creëren van een compleet leerlingbeeld. Een volwaardig en gratis hulpmiddel voor alle basisschoolleerkrachten in Nederland!
Workshop 1:
Tijdens deze workshop maak je kennis met Momento en ga je starten met dé digitale klassenmap.
De volgende onderdelen komen aan bod:
Werk je al met Momento of ben je benieuwd hoe je er nog meer uit kunt halen? In deze interactieve workshop gaan we samen aan de slag om jouw kennis te verdiepen en nóg beter gebruik te maken van de mogelijkheden van je digitale klassenmap.
Wat je kunt verwachten:
Heb je nog specifieke vragen of onderwerpen die je wilt bespreken? Daar is uiteraard ook ruimte voor tijdens de workshop!
Mediawijsheid is een belangrijk onderdeel van digitale geletterdheid. In deze workshop behandelen we de verzameling competenties die je nodig hebt om actief, kritisch en bewust deel te nemen aan de mediasamenleving, waarbij zowel analoge als digitale media van belang zijn. We kijken naar jouw eigen competenties en laten zien wat leerlingen en jouw school nodig hebben om mediawijsheid de plek in het onderwijs te geven die het verdient.
Aan de slag met Missie Klimaat
Het klimaat verandert snel. Waarom zijn er problemen met het klimaat, waar komt het door en wat is onze rol en vooral: wat kunnen we doen? Missie Klimaat stelt je in staat leerlingen bewust te laten worden en zijn van het klimaatprobleem.
Met het ‘kom-in-actie spellenpakket’ gaan jullie actief aan de slag in de klas met burgerschap en klimaatverandering. De leerlingen leren in 4 rondes en 8 spellen spelenderwijs over klimaatverandering, de bijbehorende gevolgen én mogelijke oplossingen. Het spellenpakket bestaat uit 4 rondes. Deze speel je in actieteams, steeds onder leiding van één van de Missie Klimaat onderzoekers. Met gevarieerde spelvormen en invalshoeken gaan jullie het klimaatprobleem bekijken.
Leer hoe je het Missie Klimaat in de klas inzet en ervaar zelf hoe alle spellen werken. Er is voldoende ruimte om te spelen.
Kleuterwijzer - Neem de regie in handen, binnen de kaders
Als kleuterleerkracht weet je hoe belangrijk spelenderwijs leren is en hoe dynamisch de ontwikkeling van kinderen tussen 3 en 6 jaar verloopt. Kleuterwijzer geeft jou de ruimte om je eigen lessen en thema's vorm te geven, terwijl je aan alle leerdoelen blijft voldoen. Het maakt ze inzichtelijk voor zowel jou als de kinderen en verlaagt de administratieve druk met een handig leerlingvolgsysteem.
Klaar om meer vrijheid te ervaren, zonder de doelen uit het oog te verliezen? Ontdek de mogelijkheden tijdens onze sessie!