stolp kerst

Een stolp vol kerst

Haal de herfstdecoraties uit de stolp en maak plaats voor de kerst. Een stolp is perfect voor het creëren van een winter- of kersttafereel. Kies eerst de grootte van de stolp die je wilt decoreren. Wanneer je de stolp wil vullen met kerstballen, is de stolp van 17 x 25 cm perfect. Wil je een kleine winterscène in de stolp maken? Dan kun je ook kiezen voor een stolp van 12.5 x 17 cm of 12 x 13 cm.

  • stolp ballen
    Kerstballen stolp

    Vul de grote stolp met kerstballen door de ronde stolp van glas op de kop te houden. Vul de stolp met jouw gewenste kerstballen. Sluit de stolp af met de houten voet. Houd de voet stevig vast wanneer je de stolp omkeert, zodat de kerstballen er niet uitvallen. Er is bewust gekozen de voet of de ballen niet vast te lijmen, zodat de stolp na de kerst met andere decoraties gevuld kan worden. Wil je de stolp alleen gebruiken voor de kerst? Vul de voeg van de houten voet met een laagje lijm, voordat je de voet op de stolp plaatst.

  • stolpen
    Winterscène stolp

    De winterscène in de stolp wordt gemaakt op de houten voet. Decoreer de voet met de kleine sparren, rode bessen, dennenappels of mos. Plak de decoratie vast met dubbelzijdig plakband, zodat het rechtop blijft staan. Leg daarna een kleine laag nepsneeuw op de voet. Wil je het effect van vallende sneeuw nabootsen? Spuit voorzichtig nepsneeuw aan de binnenkant van de glazen stolp. Duw de dop niet volledig in, zodat het nepsneeuw de stolp niet bedekt.
Bekijk alle kerstideeën

Ga creatief aan het werk met kerstdecoraties. Maak kerststukjes, kerstkransen, kerstbomen en meer.

Bekijk de ideeën

Bekijk de materialen

Grote kerstbomen en decoratie mini kerstboompjes, heel veel kerstdecoraties, en nog veel meer.

Bekijk alle kerstmaterialen