kersthanger

Creatieve ideeën met de houtbrander

Met een houtbrander teken of schrijf je de meest originele creaties, kerstkaartjes of decoratie. Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten voor je begint met houtbranden. De punt van de brander wordt ontzettend heet. Leg de houtbrander dus nooit met de punt op een oppervlakte zonder de standaard te gebruiken. De hitte van de punt brandt jouw schets in het hout. Zet daarom geen kracht, maar laat de houtbrander het werk doen.

 • kerstkaartjes hout
  Houten kerstkaartjes branden

  Maak deze originele houten kerstkaarten met de houtbrander. Zet de houtbrander op de standaard en laat deze opwarmen. Schets ondertussen met een potlood jouw patroon, ontwerp of tekst op de houten kaart. Volg jouw schets geduldig met de houtbrander. Vind een tempo waarbij de brander niet te diep de kaart in brand, maar ook geen lege plekken achter laat.

 • onderzetters hout
  Onderzetters of decoratie schijven

  Gebruik de houtbrander om ontwerpen of patronen in houten schijven te branden. De schijven kunnen gebruikt worden als onderzetters, of als decoratie op bijvoorbeeld de kersttafel tijdens het kerstdiner. Schets wederom eerst jouw tekst of ontwerp en volg daarna geduldig jouw schets met de houtbrander.

 • hanger kerst
  Decoratietakken hangbord

  Schrijf Christmas op houten schijven. Volg jouw schets geduldig met de houtbrander. Lijm met een lijmpistool of met houtlijm een lint aan de achterkant van de houten schijf. Zorg ervoor dat het lint tot aan de rand van de schijf is gelijmd, anders zal de schijf schuin gaan hangen. Hang ze daarna op de haakjes van het decoratietakken hangbord.
Bekijk alle kerstideeën

Ga creatief aan het werk met kerstdecoraties. Maak kerststukjes, kerstkransen, kerstbomen en meer.

Bekijk de ideeën

Bekijk de materialen

Grote kerstbomen en decoratie mini kerstboompjes, heel veel kerstdecoraties, en nog veel meer.

Bekijk alle kerstmaterialen