Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Recensie StoryStarter

Geschreven op woensdag 8 juni 2016

Kom meer te weten over StoryStarter van LEGO® Education. Door deze variant van LEGO in te zetten werken kinderen spelenderwijs aan hun taalontwikkeling, samenwerken, creatief denken én ICT-vaardigheden.
Lees verder

Recensie StoryTales

Geschreven op dinsdag 31 mei 2016

Dit keer een leuk LEGO® product dat onder de loep wordt genomen door Juf Linda. Al handelend werken aan het verhalend vertellen, de woordenschat en communicatie van het jonge kind. Maak kennis met StoryTales van LEGO® Education.
Lees verder

Aandacht voor taal in groep 1-2

Geschreven op dinsdag 31 mei 2016

Juist in de onderbouw liggen de kansen voor het oprapen om aandacht te besteden aan de taalontwikkeling van het kind. Naast alle spontane dagelijkse communicatie is het leuk om de kleuter met ontwikkelingsmaterialen aan Taal te laten werken. Ontdek een vijftal ontwikkelingsmaterialen.
Lees verder

Recensie Zoek en tel op

Geschreven op maandag 21 maart 2016

Juf Linda en de kinderen uit haar groep 2/3 gingen aan de slag met Zoek en tel op. Weten wat ze er van vonden? Lees dan hier haar recensie.
Lees verder

Recensie Dotsy

Geschreven op maandag 8 februari 2016

In deze recensie aandacht voor Dotsy. De kinderen van de groep van juf Linda (klasvanjuflinda.nl) hebben dit materiaal uitgeprobeerd. Lees hier hun bevindingen.
Lees verder

Haal meer uit uw ontwikkelingsmateriaal | 3 spelvarianten voor Letterrondo

Geschreven op maandag 18 januari 2016

In de reeks ‘Haal meer uit …’ bieden wij u inspiratie over hoe u ontwikkelingsmateriaal op verschillende, alternatieve manieren in kunt zetten. In dit blog 3 spelvarianten met Letterrondo.
Lees verder

Haal meer uit uw ontwikkelingsmateriaal | 8 spelvarianten voor het Scheidingswandje

Geschreven op woensdag 6 januari 2016

In de reeks ‘Haal meer uit …’ bieden wij u inspiratie over hoe u ontwikkelingsmateriaal op verschillende, alternatieve manieren in kunt zetten. In dit blog: op een leuke en speelse manier werken aan communicatieve vaardigheden met het Scheidingswandje.
Lees verder

Recensie Educo apps door eduapp-expert

Geschreven op dinsdag 24 november 2015

Onze Educo apps zijn getest door Meester Sander, eduapp-expert, leerkracht en ICT-coördinator. Zijn conclusie: herkenbare, verantwoorde en duidelijke apps die het kind echt iets leren. Lees meer over zijn bevindingen.
Lees verder

Recensie Bouw een huis

Geschreven op woensdag 16 september 2015

In deze recensie aandacht voor het spel Bouw een huis. Leer kinderen op speelse wijze omgaan met plattegronden.
Lees verder

Recensie Telstraatje

Geschreven op woensdag 16 september 2015

Ontdek de mogelijkheden van Telstraatje. Inzetbaar voor de allerjongsten én oudere kleuter!
Lees verder