Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Gratis lesmateriaal van VluchtelingenWerk Nederland

Geschreven op donderdag 26 november 2015

Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht. Een aantal van hen komt in Nederland terecht. Maar wat is een vluchteling nou eigenlijk? En wat betekent het om te moeten vluchten? VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor educatie over vluchtelingen. Daarvoor heeft zij speciale lespakketten beschikbaar gesteld voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Lees verder

Subsidieregeling Impuls muziekonderwijs

Geschreven op woensdag 18 november 2015

Investeer ook in meer en beter muziekonderwijs met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. We vertellen u hoe u hiervoor in aanmerking komt en hebben handige links en downloads voor u verzameld over deze subsidieregeling.
Lees verder

Gratis Kinderrechtenlespakket

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Op dit moment is er veel aandacht voor de stroom aan vluchtelingen die ons land binnen komt. Het is niet langer een ver-van-mijn-bed show. Het gratis lespakket van KidssRight lespakket biedt handvatten om hier met leerlingen over te praten en meer te leren over kinderrechten, de Kindervredesprijs en haar winnaars.
Lees verder

Maak van ouders betrokken schoolfans

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Sandra van der Bolt en Twanny Verdonschot zijn beiden eigenaar van het bedrijf PR-factor. PR-factor helpt basisscholen bij het versterken van de uitstraling en imago. Lees hier meer over dit interessante onderwerp.
Lees verder

Quest  test | Mini microscoop Easy-scope wordt zélf onder de loep genomen

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Sinds kort steken Heutink en Quest de koppen bij elkaar. Zo is Quest bijvoorbeeld aan de slag gegaan met de Easy-scope. Ontdek hier hoe dat verliep en lees meer over de bijzondere samenwerking tussen Heutink in Quest .
Lees verder

Heutink vingerverf is veilig!

Geschreven op dinsdag 3 november 2015

Het zal u vast niet ontgaan zijn: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onthulde dat bijna de helft van de door haar geteste vingerverf niet aan de veiligheidseisen voldoet. Ook de Heutink vingerverf is door de NVWA onderzocht en is met vlag en wimpel geslaagd voor de test. Kortom: u kunt de kinderen op uw school of kinderopvang met een gerust hart laten verven met onze vingerverf!
Lees verder