Inspiratie

Pauze en bewegen

Naast alle schoolse momenten hebben kinderen een dagelijkse behoefte aan rust en beweging. De pauzes en gymlessen dragen hier hun steentje aan bij. Tijdens de pauzes komen kinderen weer even op adem en kunnen zij zich opladen voor een volgende activiteit. In alle rust op een bankje of juist door even flink te ravotten op het plein. Het speellokaal en schoolplein lokken kinderen uit tot bewegen, exploreren en experimenteren.

Fruit eten en voorlezen

Rond tienen is het tijd voor het eten en drinken. Een gezellig momentje van rust dat uitermate geschikt is voor een voorleesverhaal. Een verhaal wat je als leerkracht zélf voorleest of een digitaal prentenboek wat je op het digiboard laat zien.

Buitenspelen

Bij het buitenspelen kunnen kinderen letterlijk alles even loslaten. Alle energie komt eruit… nieuwe energie wordt opgedaan! Het liefst op een uitdagend ingericht schoolplein met veilig en verantwoord buitenspeelmateriaal. Een schoolplein dat tegemoet komt aan verschillende doelgroepen en hun behoeftes. Een plein met genoeg ruimte voor zowel de jongste als oudste leerlingen.

Overblijven

Het continurooster zien we op steeds meer plekken terug. Tussen de middag eten de kinderen samen een boterham om vervolgens buiten een frisse neus te halen. Bij slecht weer ondernemen ze binnen allerlei leuke activiteiten. De kinderen worden ondergebracht bij geschoolde overblijfmedewerkers of collega’s. Hierdoor kan de leerkracht zichzelf weer even opladen voor de middag.

In het speellokaal

Dé plek om je eigen grenzen te verkennen en verleggen. Al spelend werken aan motorische vaardigheden maar, minstens net zo belangrijk, ook aan sociale vaardigheden zoals communicatie, doorzettingsvermogen en samenwerken. Het is in een speellokaal vaak woekeren met de ruimtes. Een heuse uitdaging om deze ruimte zo optimaal en veilig mogelijk in te richten voor alle verschillende soorten spel.


Wilt u het schoolplein of de pauze ruimtes van een nieuw jasje voorzien? Heutink denkt graag met u mee op het gebied van inrichten, materialen en gebruik.


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.