Inspiratie

Didactiek

Ook bij de kleuters heb je te maken met didactiek. Alleen al tijdens de vele groepsactiviteiten besteed je op speelse manier aandacht aan de gestelde leerdoelen. De aanpak hierbij verschilt per leerkracht. De één maakt gebruik van een moderne kleutermethode die je van alle gemakken voorziet, de ander vindt het leuk om zélf zijn lesaanbod samen te stellen. In beide gevallen blijft het zaak om goed naar de kinderen te blijven kijken. Goed observeren, registreren en een plan van aanpak maken voor een volgende activiteit hoort erbij!

In de kring met Villa Letterpret

Kringactiviteiten zijn bij uitstek geschikt om kleuters te enthousiasmeren voor de lesstof. Attributen zoals ontwikkelingsmaterialen, een didactische poppenkast of handpoppen sluiten aan bij de kleuter eigen manier van leren. De kringactiviteiten zijn minder schools en zorgen voor een verhoogde betrokkenheid. Kijk hier en maak kennis met de methode Onderbouwd, dé kleutermethode die het spelend leren hoog in het vaandel heeft staan!


Onze adviseurs voorzien u graag van de juiste informatie op het gebied van didactiek. Zij komen met alle plezier uw kant op maar u bent ook van harte welkom in onze informatiecentra waar u alle didactische materialen op uw gemak kunt bekijken. Wilt u zich alvast verdiepen in het gebruik van ontwikkelingsmateriaal? Klik dan hier.


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.