Inspiratie

Inrichting

Een fijne leeromgeving voor je leerlingen is net zo belangrijk als een prettige werkomgeving voor jezelf. Voor beiden geldt dat de ruimtes zowel praktisch als inspirerend ingericht zijn. Praktisch zodat iedereen er zelfstandig zijn weg kan vinden, inspirerend zodat je uitgedaagd wordt om het beste uit je leerlingen en jezelf te halen. Vaak is het woekeren met de ruimte. Een uitdaging om je school zo in te richten zodat je het beste uit de beschikbare ruimtes kunt halen.

Teamkamer

De teamkamer fungeert vaak als ontspanningsruimte maar tegelijkertijd ook als vergaderplek voor het team. Daarom is het altijd een uitdaging om een ruimte in te richten die aan beide doeleinden tegemoet komt. Functioneel voor de inhoudelijke overlegmomenten. Maar ook een sfeervolle, rustige uitstraling voor de informelere koffie- en overlegmomentjes.

Centrale hal

De hal is al lang niet alleen meer een plek van halen en brengen. Het is inmiddels ook een multifunctionele plek voor ontmoeting, leren, ervaren en delen. Onderdelen van de centrale hal worden tijdens lesuren ook ingezet als leerplein. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bouwhoek, een aantal computers of een zelfstandig werkplek. Fijn om op deze manier je leerlingen nog beter te verspreiden over de verschillende ruimtes die je als school hebt. Daarnaast is het leerplein de ideale plek om te laten zien waar je als groep mee bezig bent. Inspireren en delen is leuk!

Starten in de kring

De kring is en blijft nog steeds een veel gebruikte lesvorm binnen ons basisonderwijs. Het blijft een handige manier om een leerdoel te introduceren en je leerlingen te activeren. De opstelling van een kring kan inmiddels aardig variëren per school. Kiest u nog steeds voor de traditionele twintig losse stoeltjes in cirkelvorm? Of toch liever voor losse bankdelen die na een kring met gemak een andere bestemming in het lokaal krijgen? Voor beiden is iets te zeggen, afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften.


Heutink denkt graag met u mee en ziet het als een uitdaging om elke gewenste ruimte op een inspirerende, sfeervolle en efficiënte manier in te richten.


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.