Inspiratie

Voortgezet onderwijs

Industrieel met levensgrote kunstboom

De inrichting van deze school is gebaseerd op het soort onderwijs dat er wordt geboden: praktijkgericht onderwijs in de breedste zin van het woord. Er is een werkplaats voor hout- en metaalbewerking, groen onderwijs wordt zowel binnen als buiten gegeven en in de keuken en het restaurant zijn leerlingen bezig met facilitair, huishoudelijk en schoonmaak in bedrijf. Deze functies zijn niet alleen vertaald in de inrichting, maar lopen ook als een rode draad door het interieur en de aankleding van de ruimtes. Zo is het atrium uitgevoerd in groentinten en de massief teakhouten tafels worden onderhouden door de leerlingen zelf.

Praktijkles in realistische ruimtes

Natuurlijke, industriële aula

Zitten zoals je wilt in de teamkamer

Eenvoud verlaagt prikkels

Individueel en samen werken

Gestructureerde, slimme inrichting

Deze school biedt onderwijs aan (zeer) moeilijk lerende jongvolwassenen. Er wordt gewerkt in kleinschalige groepen van maximaal 12 leerlingen, zodat iedere leerling de aandacht kan krijgen die hij of zij nodig heeft. De inrichting is aangepast op de specifieke gebruikersgroep, met pijlers als veiligheid, geborgenheid, rust en stevigheid. De inrichting van deze school daagt de leerlingen op allerlei manieren uit om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Ruimtes als techniek- en keukenlokalen hebben meerdere doeleinden: werken in deze ruimtes draagt naast de diverse leerdoelen ook bij aan de voorbereiding op een zelfstandig leven.

Kleur bekennen in de teamkamer

Vergaderen en ontspannen

Keukenlokaal van A tot Z

Stoere techniek- en muzieklokalen

Deze school biedt een breed scala aan activiteiten. De inrichting van de techniek-, handvaardigheid-, kunst- en muziekvleugel is stoer door natuurlijke materialen nadrukkelijk terug te laten komen en door gebruik te maken van berken multiplex meubilair. Het muzieklokaal is vooral een stoere ruimte geworden, waar fysiek actief bezig zijn voorop staat. Het technieklokaal is ingericht met zowel losse als vaste elementen. De techniektafel is op maat ontworpen en gerealiseerd, inclusief machinepark, aansluitingen en werk- en expowanden.

Elke centimeter benut in het technieklokaal


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.