Inspiratie

Primair onderwijs

Leerhuizen, leerpleinen en hoekenwerk 2.0

Traditionele lokalen worden steeds minder ingezet. Leerpleinen zijn in opmars. Ook bij deze basisschool past het werken met leerpleinen beter bij de visie dan het werken in traditionele lokalen. De leerlingen zijn gegroepeerd in drie leerpleinen op basis van leeftijd. Vanuit deze gedachte zijn ook fysieke leerpleinen gecreëerd. De in deze school aanwezige leslokalen zijn niet standaard. Het zijn lokalen voor techniek, kunst, college en instructie, leesonderwijs, documentatie, experimenten enzovoorts. Op de leerpleinen is ruimte voor interactie, initiatief, ontdekken, zelfstandigheid en creativiteit. Kortom: de ultieme leeromgeving!

Multifunctionele leerhuizen

Verrijdbaar en multi-inzetbaar

Leeshoek, podium en opbergplek in één

Hoeken maar dan anders

Opbergen, knutselen en programmeren

Eigentijdse, onschoolse vormgeving

Geborgen en toch verbonden

Modern, harmonisch en huiselijk

Scholen met een maatschappelijke functie hebben te maken met meerdere gebruikersgroepen. Deze school fungeert als centraal, veilig en inspirerend ontmoetingspunt in de wijk: een tweede thuis. De inrichting is een afspiegeling van de diversiteit aan bewoners in de wijk. De inrichting is hierdoor in harmonie met haar omgeving en gebruikers voelen zich er thuis.

Prints uit verschillende culturen

Oogcontact voor groot én klein

Ultramodern buurthuis met pantry

Slimme wandoplossingen

Werken op gelijke hoogte

Top voor tablets

Variatie aan visuele ondersteuning

Coöperatieve werkplekken

Groepslokalen rondom inspirerende leerpleinen

Zelfverantwoordelijk leren leent zich uitermate voor het werken met leerpleinen. Op deze school is er op iedere bouwlaag, centraal tussen de lokalen, een leerplein dat zo is ingericht dat het precies die functies biedt die de leerlingen nodig hebben. Grote glazen schuifpuien zorgen voor contact tussen de lokalen en de pleinen. Veel houtelementen met frisse kleuren als tegenhanger maken de leerpleinen uitnodigend en bieden zowel een rustige omgeving voor het serieuzere werk als voldoende inspiratie voor creatieve activiteiten.

Verstopte toiletunit omgeven door veel functies

Speels leerplein met verschillende functies

Slimme constructiehoek

Treinbanken, scheidingswand en kast in één

Uitnodigende speelhuizen

Flexibel inzetbaar meubilair

Actief én comfortabel zitten


Adviesgesprek aanvragen?

Laat hier uw gegevens achter.