Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Mixed media? Picasso deed het ook al

Geschreven op woensdag 11 mei 2016

Maak kennis met de kunstvorm Mixed Media. Verschillende technieken worden gebruikt in één eindproduct. Leerlingen kunnen hiermee verschillende technieken ontdekken en uitproberen. Anita Korevaar, Countrymanager bij Creativ Company, vertelt meer over deze - niet geheel nieuwe - kunstvorm.
Lees verder

Kunst en cultuur? Genieten en leren!

Geschreven op woensdag 11 mei 2016

Kunst en cultuur klinken voor menigeen als het tegenovergestelde van snelle moderne technologie. Maar staan beiden écht zo ver uit elkaar of kunnen ze elkaar juist versterken? Pedro de Bruyckere, onderzoeker en pedagoog, neemt ons mee in een betoog over de hedendaagse benadering van kunst en cultuur.
Lees verder

SPECIAAL VOOR VO: catalogus & STEAM-magazine!

Geschreven op dinsdag 10 mei 2016

Vers van de pers: productcatalogus en glossy magazine! Dit jaar ontvangen de voortgezet onderwijs scholen in Nederland naast een nieuwe productcatalogus ook een cadeautje: het eerste STEAM-magazine. Een glossy magazine boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten over wetenschap, techniek, science, kunst en cultuur.
Lees verder

Al levels scorend door het curriculum met gamification

Geschreven op dinsdag 10 mei 2016

Van achter je bureau zien hoe intrinsiek gemotiveerde leerlingen zelf de stof oppakken, samenwerken, leerdoelen halen en elkaar verder helpen. De droom van elke docent? Een illusie? Of gewoon een kwestie van de stof anders benaderen? Gamification lijkt er aardig dichtbij te komen. Joke Visschedijk, spelontwerpster en mede-eigenaar bij Meeple vertelt er meer over.
Lees verder

Een onderzoekende houding creëren in de onderbouw van het VO

Geschreven op woensdag 4 mei 2016

Leerlingen leren door te doen. Bij onderzoekend en ontwerpend leren worden leerlingen gestimuleerd om de wereld zelf te ontdekken en te ervaren. Quest en Stichting Ontdekplek hebben hiervoor een aantal leuke, uitdagende en snel uitvoerbare proefjes ontwikkeld. Ontdek hoe u een onderzoekende houding kunt creëren in de onderbouw!
Lees verder

Feestmaand knutseltip | aftelsint en -sneeuwpop

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Aftellen tot Sint of kerst wordt nog leuker met deze papieren sint- en sneeuwpopketting! Elke dag mag er een ringetje af waardoor het zichtbaar wordt dat de betreffende feestdag steeds dichterbij komt. Wie telt er mee?
Lees verder

Feestmaand knutseltip | handgemaakte kerstkaarten

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Maak een kerstkaart met wat verf, stiften en je hand. Super simpel en heel origineel.
Lees verder

Feestmaand knutseltip | leuke lichtjes

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Deze vrolijke gezichtjes hebben een lichtgevende neus. En ze zijn zo gemaakt!
Lees verder

Feestmaand knutseltip | pindapopjes

Geschreven op woensdag 4 november 2015

Wat zijn ze leuk, deze pindapopjes. Kerstman, Rudolph, sneeuwpop of gewoon een grappig poppetje, wie had gedacht dat doppinda's zich tot de leukste mini hangertjes laten omtoveren?
Lees verder

Feestmaand knutseltip | decemberfiguren van papier

Geschreven op woensdag 4 november 2015

Met simpele stap voor stap werkbeschrijving en boodschappenlijstje.
Lees verder