Zwijsen heeft nieuws

Geschreven op zondag 13 september 2015

 

Nieuwe methodes

Gaat u komend schooljaar één of meer methodes vervangen? Maak dan eens kennis met Schatkist editie 3, Veilig leren lezen kim-versie, Pennenstreken editie 2, Taal in beeld en De Zaken van Zwijsen.

             

Schatkist - editie 3

Vanaf dit schooljaar kunt u aan de slag met de nieuwe ankers, routines en activiteiten van onze kleutermethode Schatkist editie 3. Volledig ondersteund door vernieuwde digitale middelen, zoals Digiregie, Leerkrachtassistent en leerlingsoftware voor school én thuis. En er is óók een nieuwe Pompom!


                     Veilig leren lezen - kim versieVeilig leren lezen is al tientallen jaren de meest gebruikte én meest succesvolle taal-leesmethode in groep 3. Recente wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen hebben geleid tot een nieuwe versie. Een vernieuwde didactiek, uitgebreide software voor leerkracht en leerlingen en aantrekkelijke materialen. Met de Veilig leren lezen Kim versie geeft u jonge lezers de beste basis. 

Pennenstreken - nieuwe versie

De nieuwe versie van de schrijfmethode Pennenstreken heeft als motto: leesbaar kunnen schrijven is belangrijk, want schrijven is een leerstrategie. De nieuwe versie biedt een echte keuzemogelijkheid tussen verbonden schrift en blokschrift. De methode sluit optimaal aan bij Schatkist en Veilig leren lezen.  

Taal in beeld 2 is compleet

Met het verschijnen van Taal in beeld 2 voor groep 7 en 8 is deze methode voor taal en spelling nu compleet! De software maakt omgaan met verschillen tussen leerlingen eenvoudiger en biedt veel mogelijkheden om uw leerlingen echt te inspireren en motiveren.  

De Zaken van Zwijsen nu ook voor groep 3 & 4

De Zaken van Zwijsen is compleet! Naast Tijdzaken, Wereldzaken en Natuurzaken voor groep 5 t/m 8 is er nu in diezelfde lijn een methode voor wereldoriëntatie in groep 3 en 4: De Zaken 3-4. Deze methode sluit helemaal aan bij de manier waarop jonge kinderen hun wereld ontdekken.

Ook nieuw: Rekenkikker
extra rekenmateriaal voor de zwakkere rekenaars

Rekenkikker is extra oefenmateriaal op niveau Cito IV (minimumstof) voor leerligen in groep 3 t/m 8 die specifiek moeite hebben met bijvoorbeeld breuken, procenten, tijd, verhoudingen en decimale getallen. Het materiaal is te gebruiken naast elke rekenmethode en leerlingen kunnen er volledig zelfstandig mee werken. Rekenkikker past volledig in de lijn van de extra rekenmaterialen van Zwijsen: Rekentijger, Rekenpanda, Rekenvlinder en Real Life Rekenen. 

De lesmethoden van Zwijsen brengen leren tot leven!

Meer nieuws van Zwijsen

Dyslexie, bekijk het eens van de andere kant
Nieuws over Schatkist

Meer informatie

Voor meer informatie over bovenstaande methoden kunt u contact opnemen met onze klantenservice of uw adviseur.