Maak luchtkwaliteit inzichtelijk

Geschreven op maandag 1 maart 2021

 

Eenvoudig het binnenklimaat meten met de Smartsensor van AirTeq

Volgens onderzoek van de overheid is het binnenklimaat van Nederlandse scholen en opvangcentra vaak niet optimaal. Meer dan 70% van de basisscholen en middelbare scholen hebben een te hoog CO2-gehalte in hun klaslokalen. Een ongezond binnenklimaat kan een negatieve invloed hebben op prestaties, concentratievermogen en gezondheid van kinderen, leerkrachten en pm'ers. Met de Smartsensor van AirTeq kun je het binnenklimaat meten vanaf je telefoon en heb je een online inzicht en analyse op je computer.

                  

Wat is de Airteq?

De Airteq is een slimme sensor die de luchtvochtigheidsgraad, het geluidsniveau en de luchtkwaliteit meet. De AirTeq geeft aan welke maatregelen je kan nemen om het binnenklimaat te verbeteren. Je krijgt toegang tot de live metingen, historische gegevens en grafieken op je smartphone, tablet of computer. Dit conform de laatste eisen van het Bouwbesluit en de GGD-richtlijnen.


 

Hoe werkt het?

Als je de sensor aan de bovenzijde aanraakt, gloeit de ingebouwde lichtindicator op met de kleur van de Health index. De sensor meet de belangrijke onderdelen van de ruimte en waarschuwt je met een melding als er iets verbeterd moet worden. Dankzij de eenvoudige app weet je in een oogopslag of het binnenklimaat bij jou gezond is of niet en krijg je een melding of er iets verbeterd moet worden en advies over wat je kan doen voor een gezonder binnenklimaat.

De kleuren van de Health index

> Blauw betekent dat het comfort goed is;
> Geel betekent dat het comfort redelijk is;
> Oranje betekent dat het comfort slecht is;
> Rood betekent dat het comfort ongezond is.

                                           

 

We plaatsen een sensor in een lokaal en je kunt direct zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in het lokaal


 > Airteq Smartsensor > Airteq Installatiepakket > Airteq Monitoringssoftware 


MEER INFORMATIE

Meer informatie over de Airteq? Over de sensor, de installatie ervan, of de monitoringssoftware? Neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice. We helpen graag!


Neem contact op Meer info