Binnenkijken bij: basisschool Het Palet in Almere

Geschreven op donderdag 19 november 2020

 

Zitten, staan, bewegen en loungen: zo leren leerlingen op Het Palet 

In de zomerperiode van 2020 is het schoolgebouw van basisschool Het Palet in Almere heringericht door Heutink projectinrichting. Bij de herinrichting zijn onder andere sterk uiteenlopende werkplekken voor de leerlingen gecreëerd, zodat er op verschillende manieren instructie gevolgd kan worden. Daarnaast hebben diverse nieuwe werkplekken voor samenwerkend leren, begeleid inoefenen en zelfstandig verwerken van leer- en oefenstof een toewijzing gekregen in de nieuw ingerichte ruimtes. Dit gebeurt onder andere met behulp van adaptieve ICT-programma’s op de iPad of Chromebook van de leerlingen. 

Het meubilair is gericht op uiteenlopende vormen van leren: een derde van het meubilair is geschikt voor het geven en ontvangen van instructies, inclusief samenwerkend leren. Een gedeelte van de overige werkplekken is ingericht op bewegend leren, terwijl al het overige meubilair mogelijkheden biedt voor staand leren, loungen en geconcentreerd werken. Hiervoor zijn onder andere ook afgeschermde concentratiewerkplekken ingericht. De grote diversiteit in de inrichting zorgt ervoor dat de leerlingen nog beter ondersteund worden om zich zo op verschillende manieren te ontwikkelen en uit te laten dagen.

 

 

Diverse en uitdagende werkplekken

“Basisschool Het Palet heeft als doel kinderen te helpen kennis en vaardigheden te ontwikkelen die ze in hun latere leven nodig hebben”, zegt Hans van Alphen, directeur van de openbare basisschool. “Vanuit de kernwaarden relatie, ruimte en prestatie leert het team van onderwijsgevenden kinderen te functioneren in de wereld van morgen. Onderwijs en Leren Anders Organiseren spelen daarbij een belangrijke rol en zijn in de praktijk gekoppeld aan sterk uiteenlopende werkplekken.”

 

 

Onderwijs + Jij

De visie van de school wordt geformuleerd met de noemer: Onderwijs + Jij. Dit staat voor gepersonaliseerd leren met behulp van ICT, hier hoort de les- of werkplek ook bij. “Onderwijs + Jij legt de nadruk op de ontwikkeling van individuele talenten van leerlingen en biedt ze daartoe ruimte in het kiezen van lessen en lesmaterialen gericht op het realiseren van de hoogst mogelijke prestaties, passend bij hun eigen mogelijkheden”, besluit Van Alphen. 

 

 

 

  

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Wilt u graag ook andere andere projecten van Heutink projectinrichting bekijken? Dat kan, klik hier en bekijk vele andere referenties! Bladert u liever door een boek? Vraag dan ons inspiratieboek, met meer dan 200 referentieprojecten, aan. 

> Referentieboek aanvragen


 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice