Doe je mee aan de #CodeWeek? | 10 - 25 oktober 2020

Geschreven op woensdag 30 september 2020

 

Trakteer je leerlingen op de #CodeWeek

De EU-programmeerweek is een burgerinitiatief dat erop is gericht om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken.

De organisatoren van de CodeWeek geloven dat in een digitaal tijdperk iedereen over basisvaardigheden moet beschikken zoals inzicht in programmeren en de ontwikkeling van essentiële vaardigheden in verband met computationeel denken, zoals probleemoplossing, samenwerking en analytische vaardigheden.

Als je leerlingen leren programmeren, krijgen ze de middelen aangereikt om voorop te lopen in een digitaal competente samenleving, een beter begrip van de wereld om hen heen te ontwikkelen en betere kansen te krijgen op succes in hun persoonlijke en professionele leven. Dankzij de CodeWeek krijgen alle leerlingen en studenten de mogelijkheid om hun eerste stappen te zetten als digitale makers, omdat scholen en leraren gratis professionele ontwikkelingskansen, lesmateriaal, internationale uitdagingen en uitwisselingsmogelijkheden aangeboden krijgen.  

Meer informatie | Meedoen


Leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.

 

Organiseer of doe mee met een activiteit

Iedereen mag een activiteit organiseren of met een activiteit meedoen. Kies gewoon een onderwerp en doelgroep en zet je activiteit op de kaart, of blader door evenementen in je regio.  

Aan de slag

Weet je niet precies hoe je aan de slag gaat? Neem een kijkje op de how-to pagina en download de toolkits voor organisatoren om aan de slag te gaan en de boodschap te verspreiden.  

Toegang tot hulpmiddelen en training

Als je niet weet hoe je een activiteit moet organiseren, bezoek dan de leermiddelenpagina en blader door het trainingsmateriaal met leerbits voor begeleiding en op maat gesneden lesplannen.

 

MEER INFORMATIE

Meer informatie of vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw
vraag aan de klantenservice of je adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Neem contact op Meer info