Webinars van Heutink tijdens de Landelijke Onderwijsdag Techniek gemist? Bekijk ze online terug

Geschreven op vrijdag 8 mei 2020

 


Heutink en Techni Science verzorgen webinars op 19 mei

Op 18, 19 en 20 mei stond de Landelijke Onderwijsdag Techniek op de agenda. Vanwege het Coronavirus is de oorspronkelijke opzet die gepland stond op 4 juni van tafel geveegd en is een nieuw concept bedacht. Gedurende drie dagen konden deelnemers diverse webinars volgen. Heutink heeft in samenwerking met Techni Science een viertal webinars georganiseerd op dinsdag 19 mei, die terug te kijken zijn. 

Webinar 1: STEAM

Dinsdag 19 mei, 09.00 uur

Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken. Het draait om uitdagingen: je herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op. De term staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics, is internationaal erg bekend en in Nederland ook in opkomst. Tijdens onze webinar willen we jullie het proces laten ervaren. 

Webinar STEAM de basis van 27 mei terugkijken

Webinar STEAM de verdieping van 17 juni terugkijken

Lees meer over STEAM

  


Webinar 2: Makeblock

Dinsdag 19 mei, 10.15 uur

Makeblock biedt één compleet pakket waar de hele school gebruik van kan maken in alle vakken. Dit is niet alleen efficiënt en kostenbesparend, maar creëert vooral de juiste focus op STEAM onderwijs. Zo hoeven docenten niet telkens opnieuw een platform of nieuw systeem te leren kennen. We laten je graag de mogelijkheden zien tijdens onze webinar!

Webinar terugkijken

> Lees meer over Makeblock

  

 

Webinar 3: SPIKE PRIME

Dinsdag 19 mei, 11.30 uur

Met de nieuwe Scratch programmeertool SPIKE PRIME maak je van leerlingen creatieve en wetenschappelijke denkers. Het doel is om leerlingen zelfvertrouwen te geven, want iedereen kan programmeren. Met SPIKE PRIME kan op elk gewenst niveau gewerkt worden aan STEAM-vaardigheden en is een aanvulling op de leerlijn van LEGO Education. Tijdens onze webinar leggen we graag uit hoe leerlingen minder tijd kwijt zijn met bouwen en meer tijd hebben om te leren.

Webinar terugkijken

> Lees meer over SPIKE PRIME

  

 

Webinar 4: Robotarm voor het onderwijs

Dinsdag 19 mei, 11.30 uur

De Niryo is een 6-assige industriële onderwijs robotarm die speciaal is ontwikkeld voor het onderwijs. Hij heeft een handzaam formaat, een veel lagere investering dan een echte industriële arm en een open source platform. Hierdoor is de arm bij meerdere vakken op school in te zetten voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van robotica en industrie 4.0. We vertellen u graag over hoe u de robotarm ook inzet in uw lessen binnen het vmbo, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Webinar terugkijken

> Bekijk de video over de robotarm

  

 

Meer informatie?

Mocht u behoefte hebben aan meer informatei over de de webinars die Heutink in samenwerking met Techni Science organiseert tijdens de Landelijke Onderwijsdag Techniek, dan kunt u contact met ons opnemen. Ook wanneer u nog vragen heeft, staan we uiteraard voor u klaar. We helpen u graag!

Contact opnemen