Aan de slag met Freek Vonk knutseltips

Geschreven op woensdag 18 maart 2020

 

Freek Vonk knutseltips

Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen? Dan zijn deze eenvoudige, leuke knutseltips misschien iets voor jou! Maak samen met de kinderen een wereld vol tropische en kleurrijke dieren. Wat dacht je van een kameleon, sprinkhaan of kleurrijke slang? Hieronder vind je een aantal suggesties met bijbehorende materialen.

Veel knutselplezier!

 

Kameleon

Knip van chenilldraad ongeveer een meter groen af. Begin met het groene chenilledraad om een potlood te wikkelen. Dit wordt de romp. Laat aan het uiteinde een stuk chenilledraad uitsteken en rol dit een stukje op. Dit wordt de staart. Knip 2 stukjes groen chenilledraad af voor de poten. Steek deze stukjes door de romp en buig ze in de juiste vorm. Maak van een stukje oranje chenilledraad de tong, deze steek je vast in de romp. Plak op de kop met knutsellijm 2 wiebeloogjes.

Benodigdheden

 

 

 

 

Slangen

Rijg op het chenilledraad kralen in leuke kleuren. Lijm op het uiteinde een pompon, dit is de kop. Lijm 2 wiebeloogjes op de pompon.

 

 

 

 

Benodigdheden

    
 

Sprinkhaan

Schilder een wasknijper met plakkaatverf bijna helemaal groen, alleen de voorzijde en binnenkant schilder je rood. Knip 2 stukjes groen chenilledraad voor de pootjes. Dit chenilledraad schuif je door de opening in de wasknijper, vouw de pootjes in de juiste  vorm. Plak aan de voorzijde wiebeloogjes. 

 

 

Benodigdheden

 

    
 

Spinnetjes

Knip van chenilldraad 4 gelijke stukken voor de poten. De lengte is afhankelijk van de grootte van de pompons. Zoek 2 ponpons bij elkaar voor het lijfje, een grotere en een kleinere. Lijm met knutsellijm de 2 pompons aan elkaar. Vouw het chenilledraad in de juiste vorm zoals het voorbeeld en lijm deze onder het lijfje. Plak op de kleinste pompon met knutsellijm 2 wiebeloogjes.

Benodigdheden

 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice of uw adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Mail ons Klantenservice