Maak kennis met de microlessen van Grej of the day

Geschreven op vrijdag 31 januari 2020

 

Bezorg kinderen een 'WOW'-ervaring

Ken je de lessen van Micael Hermansson al? Kleine microlessen van hooguit 10 minuten over een interessant onderwerp. Grej betekent letterlijk ‘ding’. Elke Grej vormt een inspirerende microles voor een goed begin van de dag. Het doel: een WOW-effect creëren bij kinderen over een bepaald onderwerp.

Hoe werkt Grej of the day (GOTD)

Elke Grej bevat een raadsel. Dit raadsel geef je kinderen mee naar huis, zodat ze nieuwsgierig worden over het onderwerp. Thuis mogen ze met het raadsel aan de slag. De volgende ochtend wordt het raadsel met de hele klas ontrafeld. Zo leren ze bijvoorbeeld Johan Cruijff kennen of ontdekken ze hoe Hunebedden ooit ontstaan zijn.

   

Webinar | 16 september 2020

Altijd al meer over Grej of the day willen weten en benieuwd hoe je ermee aan de slag kunt in jouw klas? Dan is dit je kans! Woensdag 16 september 2020 komt Micael naar Nederland om je hier alles over te vertellen tijdens een webinar dat we samen met het team van Grej of the day organiseren. Doe je ook live mee?

Programma

14:30- 15:15 uur - Lezing - Het onderwijsconcept Grej of the day
15:30- 16:15 uur - Workshop – Hoe maak je een goede Grej?

Schrijf je in! Deelname is gratis.

> Aanmelden

Goed om te weten

De presentatie van Micael is alleen live te volgen op woensdagmiddag 16 september. Het is dus niet mogelijk om dit webinar op later moment terug te kijken.  

De boeken

Alle onderwerpen komen voor in Nederland, Europa of de wereld. Alle raadsels zijn voorzien van bijbehorende feiten en vragen. Een eenvoudige manier om de kinderen elke dag iets nieuws bij te brengen, want kennis is cool!

Bovenbouwboek

Dit boek bestaat uit 100 microlessen voor groep 6 tot en met 8. Je kunt kiezen uit 3 thema’s:

  • personen
  • plaatsen
  • gebeurtenissen

> Bekijk het bovenbouwboek

Middenbouwboek

Dit boek bevat 50 compleet nieuwe lessen voor de groepen 3 tot en met 5. Met de code in het boek krijg je toegang tot de 50 bijbehorende presentaties voor het digibord.

> Bekijk het middenbouwboek

> Doe mee aan de gratis online lessen voor thuis!

    

 

 

 

 

 

Micael Hermansson: Toen ik zelf nog voor de klas stond, worstelde ik al een tijd met de vraag hoe ik álle leerlingen zou kunnen bereiken en enthousiasmeren. Antwoorden op vragen als ‘Wat heb je vandaag geleerd?’ werden doorgaans beantwoord met ‘gewoon, niks bijzonders’. Dat moest anders, vond ik. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om kinderen een ‘WOW!’-ervaring te geven in de les. Het idee van Grej of the day was geboren.


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice of uw adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Mail ons Klantenservice