Basicly en Heutink slaan handen ineen: elke leerkracht in Nederland digitaal vaardig!

Geschreven op woensdag 15 januari 2020

 

Groningen 15 januari 2020

Basicly en Heutink werken vanaf januari 2020 samen. Het online platform van Basicly wordt standaard opgenomen in Heutink’s onderwijsaanbod. Met deze exclusieve samenwerking voor het basisonderwijs zetten beide partijen zich nog intensiever in om alle leerkrachten in het Nederlandse basisonderwijs digitaal vaardig te maken. Medio 2020 is de samenwerking uitgebreid naar het voortgezet onderwijs. 

Digitale deskundigheid van leerkrachten

De rol van technologie in onze samenleving is exponentieel toegenomen. We leven in een digitale samenleving. Als gevolg hiervan dient het onderwijs te bepalen hoe om te gaan met deze digitale transitie. Het doel van het onderwijs is namelijk om leerlingen voor te bereiden op deze (digitale) samenleving. 

Bovendien blijkt keer op keer uit onderzoek, en onze eigen ervaringen, dat leerlingen een onvoldoende scoren op digitale kennis en vaardigheden. De digitale deskundigheid van leerkrachten is essentieel als het gaat om de mate waarin het onderwijs in staat is om leerlingen voor te bereiden op deze digitale samenleving. 

Daarom stelt het Basicly platform elke leekracht in staat om eenvoudig en structureel met digitale geletterdheid aan de slag te gaan. Van stap voor stap ervaring opdoen met digitale geletterdheid tot het schoolbreed integreren van een complete leerlijn. Hiermee gaat de ontwikkeling van leerlingen en leerkrachten hand in hand.

 

Daniel de Jonge - Commercieel directeur bij Heutink:

Met het platform van Basicly voorzien we in een actuele behoefte van de leerkracht. We bieden hiermee een hele mooie oplossing om digitale geletterdheid een structurele plek te geven in het onderwijs

                                                                                                     

                                         

Landelijke ambities

Basicly is de afgelopen jaren uitgegroeid tot autoriteit op het gebied van digitale geletterdheid in het basis- en voortgezet onderwijs. Door de samenwerking met Heutink, marktleider in onderwijsontwikkeling en -advies, wil het Groningse bedrijf nu haar landelijke ambities nastreven.  

 

 

Vincent Veenbrink - Co-founder Basicly:

Ons hele team is super trots op de samenwerking met Heutink. Basicly is er voor de leerkracht en de samenwerking met Heutink stelt ons in staat om een veel grotere groep leerkrachten te bereiken.

 

Meer over Basicly

   

 
Meer informatie of bestellen?

> Naar de Basicly-pagina

 


Hoe het allemaal begon...

> Lees het verhaal van Basicly

   

 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice of uw adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice