Nieuwe technische leeromgeving voor Vechtdal College Hardenberg die inspeelt op onderwijsveranderingen

Geschreven op donderdag 9 januari 2020

 

Techniekruimte opgedeeld in drie ruimtes die voldoen aan uitgangspunten Vechtdal College

Heutink Projectinrichting heeft een leeromgeving gecreëerd die voldoet aan de geformuleerde uitgangspunten van het Vechtdal College in Hardenberg. De techniekruimte is opgedeeld in drie specifieke ruimtes: een makersroom, creatingroom en thinkingroom. Hiermee speelt de school in op de verandering van het vak Techniek naar Technologie in de onderbouw van het vmbo.

De ruimten zijn afgescheiden middels verschuifbare glazenwanden en daardoor ook te gebruiken als één grote ruimte of bijvoorbeeld twee ruimten gezamenlijk. Per ruimte is gekozen voor specifiek meubilair op basis van uitstraling en functionaliteit.

Makersroom met 3D-printers en multifunctionele werktafel

In de meest linker ruimte, de makersroom, vallen direct de 3D-printers op. Deze printers staan op een wandkast, die voorzien is van ledverlichting die de printers aanlicht. De kast biedt daarnaast oplaadmogelijkheden en plek voor opslag. De werktafel, in eilandopstelling, is te gebruiken als zit-stawerkplek. Eén van de voordelen van deze tafel is dat er soldeermogelijkheden zijn door de ingebouwde afzuiging. Boven de werktafel is een trussbalk geplaatst voor het uitvoeren van het programmeren van verlichting. Daarnaast is er een werkplek voor de Technisch onderwijsassistent (TOA).

   

Treinzitjes en LEGO wedstrijdtafels als hotspots van de creatingroom

Deze creatieve ruimte, die in het midden van de drie ruimtes gevestigd is, biedt verschillende plekken voor samenwerkingen en het delen van werk op grote schermen. Met projectgroepen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de treinzitjes. Daarnaast zijn er LEGO wedstrijdtafels voor de producten van LEGO Education en robots. Net als in de makersroom is hier een trussbalk geplaatst. Verder valt de vitrine op met daarin verschillende modellen.

   

Thinkingroom: efficiënt ruimtegebruik door tribuneopstelling

De laatste ruimte, de thinkingroom, heeft een grote tribuneopstelling voor het grote scherm op de wand. Grote voordeel van deze opstelling is dat op een minimaal aantal vierkante meters een maximaal aantal leerlingen kan plaatsnemen. Het is de plek voor videocalls, presentaties en digitale scrummogelijkheden. Daarnaast is er een sta-werkplek voor de docent en flexibele werkplekken voor leerlingen.

Een moderne, toekomstbestendige inrichting tot stand door sterke samenwerking

Naast de drie kenmerkende ruimtes, is bij de inrichting van Vechtdal Hardenberg ook een aantal ruimte overstijgende uitgangspunten afgestemd. Denk hierbij aan een moderne uitstraling, goede akoestiek, veel glas en een smart verlichtingssysteem. Bovendien moest de in te richten ruimte toekomstbestendig zijn, ruimte bieden voor 60 leerlingen gelijktijdig en de schooltassen van deze leerlingen.

Dat al deze uitgangspunten gerealiseerd zijn, is het resultaat van een nadrukkelijke co-creatie tussen Vechtdal Hardenberg en Heutink, zegt Arijan Boonstra, adviseur van Heutink Techniekrinrichting: “We hebben samen met de verschillende contactpersonen vanuit Vechtdal Hardenberg goed samengewerkt om binnen de gewenste termijn van ingebruikname het plan uit te werken van idee tot realisatie.” De volledige verbouw en projectinrichting is in een zeer korte periode van drie maanden gerealiseerd.

  

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Heeft dit project bij Vechtdal College Hardenberg u nieuwsgierig gemaakt naar andere referenties? Klik hier en bekijk digitaal andere referentieprojecten! Heeft u liever een boek om door te bladeren? Dat kan! Vraag dan ons inspiratieboek met 214 projecten aan, door op onderstaande button te klikken.

 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice