Bijzondere inrichting die aansluit bij toekomstbestendig onderwijs voor SBO nieuwHessen in Aalten

Geschreven op vrijdag 3 januari 2020

 

Nieuw meubilair zorgt voor frisse uitstraling en ruimte om te ontwikkelen

Heutink Projectinrichting heeft de nieuwe inrichting op speciale basisschool nieuwHessen in Aalten verzorgd. Het nieuwe meubilair sluit aan bij de visie van de school en de visie op eigentijds onderwijs. Bovendien creëert het een frisse uitstraling en biedt het leerlingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Noemenswaardig zijn de verrijdbare en flexibele groepstafels, hoog-laag instructietafels en de plekken voor ontvangen en samenwerken.

Lokalen flexibel in te richten door verrijdbare tafels

De groepstafels in de lokalen zijn op één en dezelfde hoogte uitgevoerd. Hierdoor heerst er rust, ruimte en eenheid in de groep. Daarnaast hebben de tafels een unieke uitstraling en sluit het aan bij het de gedachte van ‘iedereen is gelijk’, omdat alle leerlingen op gelijke hoogte werken. Samenwerking wordt gestimuleerd op deze manier. Grote voordeel van de tafels is de verrijdbaarheid, waardoor het lokaal op ieder moment flexibel in te richten is.

Naast de groepstafels beschikt ieder lokaal over een verrijdbaar hoog-laag instructietafel. Staand én zittend werken is hierdoor mogelijk. Kinderen mogen zelf kiezen op welke manier ze instructie krijgen. De stoelen van de leerlingen zijn, net als de groepstafels, ook gelijk qua hoogte maar passend bij de lengteverschillen van de leerlingen. Opvallend is dat de stoelen kunnen ‘bewegen’, hierdoor kunnen de leerlingen op een passende manier hun energie kwijt.

Naast het stimuleren van actief werken ook plek voor ontvangen en samenwerken

Bij de leerlingen wordt met deze tafels en stoelen een actieve houding gestimuleerd, hetzelfde is het geval in de kantoorruimtes. Nieuwe bureaustoelen en elektrisch in hoogte verstelbare werkplekken zorgen ervoor dat men zowel staand als zitten kan werken aan het bureau.

Naast de flexibiliteit van het meubilair voor leerlingen en personeel, is bij de inrichting ook rekening gehouden met plekken voor ontvangst en samenwerking. Zo is er plek voor informele overleggen, ruimte voor één op één samenwerking en professioneel ontvangst van gasten. Neem bijvoorbeeld de centrale hal met zitjes, een grote tafel en een leeshoek.

   

Uitgangspunt nieuwHessen waargemaakt met nieuwe inrichting

Het nieuwe meubilair brengt vele voordelen met zich mee. Geert Hebbink, directeur van de school, is dan ook zeer tevreden over het eindresultaat: “Op nieuwHessen worden de kinderen vanuit optimisme betrokken bij hun eigen ontwikkeling. Voor elke leerling een zo passend mogelijk aanbod realiseren, dat zijn wij als onze primaire taak. Na een grondige verbouwing is de inrichting op SBO nieuwHessen gekozen met het uitgangspunt: aansluiten bij onze visie en de visie op het (speciaal) basisonderwijs van de toekomst.”

> Bekijk meer foto's van dit project

    

 

  

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Bent u benieuwd naar andere projecten van Heutink Projectinrichting? Klik hier en bekijk andere referenties! Of vraag ons inspiratieboek aan... daarin vindt u maar liefst 214 projecten verdeeld over de 244 pagina's. Klik op de button hieronder!

 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice